Kırşehir'de alkol cezası

Kırşehir'de alkol cezası

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, 18 yaşından küçüklere alkol satışı yapılan bir iş yerine 40 bin lira para cezası kesti.Valilikten yapılan yazılı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, 18 yaşından küçüklere alkol satışı yapılan bir iş yerine 40 bin lira para cezası kesti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde bir iş yerinin 18 yaşından küçüklere içki sattığı belirlenmesi üzerine işlem başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde polis tarafından hastaneye intikal ettirilen ancak hayatını kaydeden 18 yaşından küçük İ.B'nin arkadaşları ile birlikte bir iş yerinden içki alarak içtikleri bilgisine ulaşılmıştır. 18 yaşından küçük olan İ.B. ve arkadaşlarına içkiyi satan iş yerine 4250 sayılı ispirto ve ispirtolu içkiler inhisarı kanununda belirtilen 'Alkollü içkiler tüketilmek veya beraberinde götürülmek üzere 18 yaşını doldurmamış kişilere satılamaz veya sunulamaz' hükmünü ihlal etmesi nedeniyle valilikçe 40 bin lira idari para cezası kesilmiştir." ifadelerine yer verildi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :