Kırşehir TSO'da mesleki yeterlilik bilgilendirme toplantısı

Kırşehir TSO'da mesleki yeterlilik bilgilendirme toplantısı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Odasında (TSO) mesleki yeterlilik belgeleri kapsam ve işlemleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.Odadan yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret Odasında (TSO) mesleki yeterlilik belgeleri kapsam ve işlemleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ (MEYBEM) yetkilisi Mustafa Uçar'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, oda üyelerine mesleki yeterlilik belgeleri kapsam ve işlemleriyle ilgili bilgi verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tebliğiyle mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısının 81’e çıkarıldığını belirten Uçar, mağduriyet yaşanmaması için belge kullanımına itina gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde, iş yerlerinde bu belgeye sahip olmayan kişilerin çalıştırıldığının tespit edilmesi halinde her bir çalışan için 527 lira idari para cezası uygulandığını ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

"Zorunluluk aranan bazı meslek dalları, inşaat sektörünün tüm branşları, metal kesimci, metal kesim operatörü, metal levha tezgah işçisi ve operatörü, çelik kaynakçısı, makine bakımcı ve benzeri meslek dallarıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı yetkili bir kuruluş olan TOBB MEYBEM, metal, makine, inşaat, otomotiv gibi alanlarda faaliyet göstererek özellikle bölgemizde bulunan firmaların mesleki yeterlilik belgelendirme ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. TOBB MEYBEM, TOBB’a bağlı oda ve borsaların işbirliğiyle sınav ve belgelendirme hizmetlerini tüm Türkiye'de vermektedir. İlimizde ise, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle belgelendirme hizmeti sunulmaktadır."

Bilgilendirme sunumunun ardından TSO üyelerinin soruları cevaplandırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :