Kırgızistan'daki ŞİÖ Başbakanları 15. Toplantısı

Kırgızistan'daki ŞİÖ Başbakanları 15. Toplantısı

Özbekistan Başbakan Birinci Yardımcısı Azimov ve Afganistan Başbakanı Abdullah, Bişkek'te bir araya geldi

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Başbakan Birinci Yardımcısı Rustam Azimov ve Afganistan Başbakanı Abdullah Abdullah, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Başbakanları 15'inci Toplantısı kapsamında, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşme sırasında iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, ulaşım, kültürel ve insani alandaki karşılıklı menfaatlere dayalı iş birliğinin daha da geliştirilmesi ile ilgili meseleler ele alındı.

Azimov ve Abdullah, çeşitli düzeylerdeki Afgan heyetlerinin Özbekistan'a yaptığı ziyaretlerin sonuçları ile taraflar arasında elde edilen mutabakatları değerlendirirken, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinden yana olduğunu vurguladı.

Görüşmede taraflar, Özbekistan ile Afganistan halkları arasındaki yüzyıllara dayanan dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi için hazır olduğunu da ifade etti.

Öte yandan, Afgan heyetin, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektiflerini ele aldığı belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler