Kırgızistan’da eski başbakanın oğluna casusluktan hapis

Kırgızistan’da eski başbakanın oğluna casusluktan hapis

Eski Başbakan Muraliyev'in oğlu, casusluk suçlamasından 22 yıla kadar ağır hapse mahkum edildi

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan’da eski Başbakan Amangeldi Muraliyev'in oğlu Altınbek Muraliyev "casusluk" suçundan 22 yıla kadar ağır hapis cezasına çarpıtıldı.

Kırgızistan Yüksek Mahkemesi Basın Sözcüsü Aynura Toktoşeva, sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, Bişkek Şehir Mahkemesinin Muraliyev'i görevini kötüye kullanmak ve casusluktan suçlu bulduğunu belirtti.

Toktoşeva, eski Başbakanlık Uluslararası İşbirliği Bölüm Başkanı Muraliyev'in 22 yıl ağır hapis cezasına mahkum edildiğini aktardı.

Muraliyev'in avukatı, kararla ilgili Yüksek Mahkemeye itirazda bulunacağını açıkladı.

Ülkede 1999-2000 yıllarında başbakanlık yapan Amangeldi Muraliyev’in oğlu Altınbek Muraliyev, 2010'daki iktidar değişikliğinden sonra Başbakanlık Uluslararası İşbirliği Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Milli Güvenlik Devlet Komitesi ekiplerince, "devlet sırrı teşkil eden bilgi ve belge toplamak ve uluslararası kurumlara iletmek" suçlamasıyla 1 Kasım 2014’de gözaltına alınan Muraliyev çıkarıldığı ilçe mahkemesi tarafından 12 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı. Muraliyev'in avukatları kararı bir üst mahkeme olan şehir mahkemesine taşımıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler