Kırgızistan'da binlerce mahkuma af

Kırgızistan'da binlerce mahkuma af

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da bağımsızlığın 25. yıl dönümü ve Kırgızların Çarlık Rusyası'na karşı ayaklanmasının 100. yıl dönümü dolayısıyla...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da bağımsızlığın 25. yıl dönümü ve Kırgızların Çarlık Rusyası'na karşı ayaklanmasının 100. yıl dönümü dolayısıyla af yasası yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in meclis tarafından 23 Haziran’da kabul edilen ve binlerce mahkumun serbest kalmasını öngören af yasasını onayladığı belirtildi.

Yasa uyarınca, bazı hafif suçlardan mahkum edilmiş olanlar, 55 yaşını doldurmuş kadınlar, 60 yaşını doldurmuş erkekler, ilk kez suç işleyerek 5 yıla kadar mahkum olanlar, engelliler ve ikiden fazla çocukları veya engelli çocuğu olanlar, ailesinin tek çalışanı olan mahkumlar serbest bırakılacak.

Ayrıca, mahkumiyet kararı bulunup da firar halinde olanlar, cezaevinden kaçanlar ve asker kaçakları 90 gün içinde başvurmaları halinde af yasasında belirtilen haklardan yararlanabilecek.

Yabancı uyruklular, cinayet, tecavüz, kara para aklama, rehin tutma, suç örgütü kurma, mafya üyesi olma, anayasal düzeni bozmaya yönelik suç işleyenler ise aftan yararlanamayacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler