Kilosu 60 lira oldu! Günde 40 kilo kestane satıyor

Kilosu 60 lira oldu! Günde 40 kilo kestane satıyor

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen kestanenin kilogram fiyatı bu yıl iki katına çıktı. Fiyat artışını ihracata bağlayan kestaneciler, boyuna göre 25 ile 60 lira arasında değişen fiyatlarla günde 40 kiloya kadar satış yapıyor

Oldukça zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan kestanenin kilogram fiyatı bu yıl 60 liraya kadar çıktı. Kestaneciler, boyuna göre 25 ile 60 lira arasında değişen fiyatlarla günde 40 kiloya kadar satış yapabiliyor.

Yoğun lif oranı, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor içeriğiyle zengin bir mineral kaynağı olan kestane, C, E ve B vitaminleriyle (B1, B2, B3, B6 ve B9) kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ayrıca kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterol seviyesini olumlu yönde etkilerken, bir kuruyemiş olan kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içerir.

Artan fiyatlara rağmen Eminönü'nde tezgahları süslemeye devam eden kestanenin kilosu geçtiğimiz yıl 35 liradan satılırken bu sene 60 liraya çıktı. Esnaf, fiyat artışının nedenini talebin çok olması ve yüksek oranda ihracata bağlıyor.

Kestanenin kilo fiyatı 25 ile 60 lira arasında

Kestane satışlarının normal olduğunu belirten Eminönü esnafı Mustafa Tugaytimir, "Fiyatlar geçtiğimiz yıla göre yüksek. Geçen yıl 35TL'ye kadar satıyorduk bu sene ise 60 TL'ye satıyoruz. Kestane fiyatlarımız boyuna göre 25 ile 60 TL arasında değişiyor.

Günde 40 kilo kestane satıyor

Kestane fiyatının yükselmesinin nedenleri arasında ürünün ihraç payının fazlalığını gösteren Tugaytimir, "Fiyatların yüksek olmasının sebebi talep çok ve ihraç çok yapılıyor. Ayrıca artık ülkenin her yerinde satılıyor. Kestane kışın yenir ve şu anda yemek için tam zamanı. Pişirmesini bilirsen evde daha güzel olur. Her kestane yenmez o yüzden kaliteli olandan yemek gerekiyor. Günde 30 ile 40 kilo arasında kestane satıyorum" şeklinde konuştu.

Kilosu 60 lira oldu! Günde 40 kilo kestane satıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.