Kıbrıs'ın fethi törenlerle kutlandı

Kıbrıs'ın fethi törenlerle kutlandı

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs'ın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin 447'nci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının oluşturulmasının 42'nci, Türk Mukavemet...

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs'ın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethinin 447'nci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının oluşturulmasının 42'nci, Türk Mukavemet Teşkilatının kuruluşunun 60'ıncı yıl dönümleri ile 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) törenlerle kutlandı.

Adanın tarihi ve Kıbrıs Türkü için pek çok anlam taşıyan bugün ilk tören, Lefkoşa Atatürk Anıtı ve Şehitler Abidesi önünde düzenlendi.

Törene KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Türk Mukavemet Teşkilatı Başkanı Yılmaz Bora ile Ulusal Birlik Partisi milletvekilleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Törende, Tuğgeneral Algan tören kıtasını selamladı ve bayramlarını kutladı. Ardından anıta protokol sırasına göre çelenkler konuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Törende konuşma yapan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetlerinden Binbaşı Ömer Öztürk, ''Kıbrıs'ın fethinin 447'nci yıl dönümü, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı kuruluşunun 60'ıncı ve Güvenlik kuvvetleri Komutanlığının teşkilinin 42'nci yıl dönümlerini aynı günde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Kıbrıs, Osmanlılar tarafından fethedilirken, Türk Mukavemet Teşkilatı kurulurken, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı teşkil edilirken, 1 Ağustoslara hangi koşullar altında gelindiğinin incelenmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, "Bugün Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımız 1571'de, 1958'de, 1976'da bu toprakları hayatları pahasına vatan yapan barış ve özgürlük için kan, ter akıtarak geleceği inşa eden atalarımızın emanetini manevi bir güç olarak onurla taşımaktadır." diye konuştu.

Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının, milletten aldığı güçle çağdaş silah araç ve teçhizatlara sahip yüksek eğitim ve hazırlık seviyesinde bir askeri güç olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kanının son damlasına kadar savunmaya devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, törenin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı binasında Kıbrıs mücahitlerinin düzenlediği programa katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :