Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile görüştü- Eide: "Kıbrıs müzakere sürecinde bazı kesimlerin beklentilerinin aksine bir gevşeme yaşanmadı"

LEFKOŞA (AA) - BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs müzakere sürecinde bazı kesimlerin beklentilerinin aksine bir gevşeme yaşanmadığını söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Eide'yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Temsilcisi Barış Burcu da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Eide, Akıncı ile görüşmesinin olumlu geçtiğini belirterek, Kıbrıs müzakere sürecinde bazı kesimlerin beklentilerinin aksine bir gevşeme yaşanmadığını, iki tarafın müzakerecilerinin de yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Müzakerelerde halen sonuçlandırılamayan pek çok konunun bulunduğunu ancak görüşmelerdeki atmosferin iyi olduğunu dile getiren Eide, müzakerelerdeki ilerlemelerin liderler tarafından açıklanabileceğini, bunun ne zaman olacağına liderlerin karar vereceğini söyledi.

Eide, müzakerelerde tarafların, farklılıklarının giderilmesi için ellerinden gelini yaptığını düşündüğünü belirterek, müzakerelerde konuların birbirine ilişkilendirilerek konuşulduğunu dile getirdi.

İngiltere ve Fransa Dışişleri Bakanlarının yanında ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Victoria Nuland ile görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Eide, "Bu kritik dönemeçte uluslararası ilgi ve destek çok güçlü. Bu temaslarda ekonomik destek gibi daha somut konular da konuşuluyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :