Kenya'da seçim komisyonundan istifa kararı

Kenya'da seçim komisyonundan istifa kararı

NAIROBI (AA) - Kenya'da aylar süren seçim komisyonu reformu çıkmazı sonrasında, Kenya Bağımsız Seçim Komisyonu (IEBC) üyelerinin istifa edeceği bildirildi.IEBC...

NAIROBI (AA) - Kenya'da aylar süren seçim komisyonu reformu çıkmazı sonrasında, Kenya Bağımsız Seçim Komisyonu (IEBC) üyelerinin istifa edeceği bildirildi.

IEBC Başkanı Issack Hassan, mecliste seçim komisyonuna yönelik suçlamaları araştırmakla görevli komiteye yaptığı açıklamada, ülkede yapılacak seçim reformlarına engel olmak istemediklerini belirtti.

Komiteden, IEBC üyelerinin istifalarından sonra yargılanmadan muaf olup olamayacakları ile alakalı da bilgi talep eden Hassan, 2017 genel seçimleri için hazırlıklı olan tecrübeli çalışanlarının işlerine devam edecekleri hususunda teminat istedi.

Hassan, iktidar ve muhalefet partilerinden toplam 6 kişilik bir heyetten oluşan komisyon üyelerinin, kapalı kapılar ardında yapılan toplantıdan sonra, gönüllü olarak istifaya hazır olduklarını duyurdu.

Hükümet ve muhalefet arasında başarısızlıkla sonuçlanan seçim komisyonunu yeniden düzenleme amacıyla yapılan görüşmeler sonrasında, başta başkent Nairobi'de olmak üzere birçok kentte, muhalefetin liderliğinde gösteriler düzenlenmişti.

IEBC'yi hükümet yanlısı olmakla suçlayan muhalefet , komisyon üyelerinin istifasını ve yerlerine tarafsız üyelerin atanmasını talep ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :