Kenya ve Güney Afrika'daki parklarından kaçan aslanlar

Kenya ve Güney Afrika'daki parklarından kaçan aslanlar

Kenya'da kaçan aslan vurularak öldürülürken, Güney Afrika'daki aslan halen aranıyor

JOHANNESBURG (AA) - Kenya ve Güney Afrika'daki doğal yaşam parklarından iki aslanın kaçtığı bildirildi.

Kenya'daki Nairobi Milli Parkı'ndan kaçan aslan, bir kişiyi yaralamasının ardından vurularak öldürülürken, Güney Afrika'daki Karoo Mill Parkı'ndan kaçan aslan halen aranıyor.

Kenya Vahşi Yaşam Hizmetleri Sözcüsü Paul Udoto, başkent yakınlarındaki doğal yaşam parkından kaçan Mohawk adlı 13 yaşındaki erkek aslanın Kajiado bölgesinde bir kişiyi yaraladıktan sonra vurulduğunu söyledi.

Udoto, park görevlilerinin aslanı yakalamayı amaçladıklarını, ancak aslanın etrafında toplanan 400 kişilik kalabalıktan rahatsız olarak insanlara saldırması üzere hayvanı öldürmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Kenya Vahşi Yaşam Hizmetlerinden yapılan yazılı açıklamada da, aslanın parkın güney kısmında bulunan ve elektrikli çitle çevrilmeyen kısımdan kaçtığı ve kendine yeni bir bölge kurmaya çalıştığı kaydedildi.

Etrafının büyük kısmı elektrikli çitle çevrili parktan, 18 Mart'ta kaçan bir aslan bir kişiyi yaralamasının ardından yakalanmıştı. Başkentin 10 kilometre güneyindeki parktan şubat ayında da 6 aslan kaçmış fakat saatler sonra insanlara zarar vermeden geri dönmüştü. Parktan 2012 yılında kaçan ve Masai çobanlarının keçilerine saldıran 8 aslandan 6'sı öldürülmüştü.

Güney Afrika'daki Karoo Milli Parkı'ndan birkaç gün önce kaçan aslanın ise halen arandığı belirtildi.

Güney Afrika Vahşi Yaşam Hizmetlerinden yapılan yazılı açıklamada, parktan ikinci defa kaçan aslanın halen arandığı, yakalanması durumunda aslanın bulunduğu bölgedeki çitlerin güçlendirileceği, insanların hayatını tehdit etmesi durumunda da öldürüleceği ifade edildi.

Açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle havadan arama yapılamamasının ve zorlu arazi koşullarının aramaları yavaşlattığı vurgulandı.

Yerel medyada Slyvester olarak adlandırılan aslan, geçen yıl 3 hafta süren kaçışında 28 koyunu, bir ineği ve bir antilobu öldürmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :