Kentsel dönüşüm projesi çalışmaları

Kentsel dönüşüm projesi çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.Belediyeden yapılan açıklamada,...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uzlaşma görüşmelerinin kurulan ofis aracılığıyla sürdürüldüğü belirtildi.

Bugüne kadar 650 vatandaşla yapılan görüşmeler sonucunda, 201 hak sahibiyle uzlaşma sağlandığı ve görüşmelerinin tamamlanmasının ardından projenin ilk etabı için çalışmalara başlanacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tamamı 510 bin metrekarelik bir dönüşüm alanı söz konusu. Burada 624 adet binada, 3 bin 800 adet konut, bin 620 adet iş yeri, 400 nitelikteki bağımsız bölüm olmak üzere, toplam 5 bin 820 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Tüm bu yapıların yaklaşık inşaat alanı 680 bin metrekareyi buluyor. Toplam büyüklüğü 510 bin metrekare olan bu bölgemizde mevcutta tek bir metrekare yeşil alan yok ancak projemiz tamamlandığında burasının 350 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Bu proje vatandaşlarımızın kentsel refah ve yaşam kalitesini artıracak, huzurlu ve güvenli sosyal alanları bulunan, şehrimize mimari ve sosyal anlamda değer katacak bir proje olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler