Kendi ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz! Sigarayı bırakın

Kendi ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz! Sigarayı bırakın

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, kovid-19 mücadelesinde sigarayı bırakmanın önemine vurgu yaparak tiryakilere seslendi: Kendi ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz! Sigarayı bırakın

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Koronavirüsle mücadelede başarıya ulaşmak için  maske, mesafe, hijyen kurallarını hatırlatan Erdoğan, düğün ve toplu organizasyonların virüsün hızla yayıldığı yerler olması senediyle az sayıda katılımla yapılmasını istedi.

Türkiye'nin üretimde, istihdamda, ihracatta hedeflerine ulaşabilmesinin yolunun da salgının seyrinin düşüşünden geçtiğine işaret eden Erdoğan, "Ülkemizin normalleşme adımlarını daha ileriye taşımak için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak mecburiyetindeyiz. Hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarını belirli bir çizginin altına düşürmeden hiçbirimiz rahata, huzura ve güvene kavuşamayız" dedi.

"Kovid-19 düğün, cenaze, taziye ve tatil gibi toplu etkinlikler, virüsün yayılma alanları haline dönüştü" diyen Erdoğan, "Her türlü toplu etkinliğe bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılımla ve kısa sürede yapmanın bize hiçbir maliyeti olmaz" diye konuştu.

SİGARAYI BIRAKIN!

Konuşmasında yine sigaraya değinen Erdoğan, tiryakilere seslendi: Biliniz ki en büyük tehdit unsurlarından biri de o sigaradır. Kendi kendinize ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz. Sigarayı biran evvel bırakın

 

Önceki ve Sonraki Haberler