Kemer Belediye Başkanı Gül'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi

Kemer Belediye Başkanı Gül'ün disiplin kuruluna sevk edilmesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz:- "AKP'nin Rusya politikasındaki acziyet dolu ve tutarsız u dönüşüne paralel bir anlayışla, aceleyle rol kapma yarışına giren, ilke ve politikalarımızdan habersiz bir belediye başkanının daha fazla partimizde kalmasına g

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz "AKP'nin Rusya politikasındaki acziyet dolu ve tutarsız u dönüşüne paralel bir anlayışla, aceleyle rol kapma yarışına giren, ilke ve politikalarımızdan habersiz bir belediye başkanının daha fazla partimizde kalmasına gerek olmadığı tartışmasızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün, Türkmenlere bomba yağdırırken, düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine Kemer'de ev alma girişiminin bazı basın yayın organlarınca MHP aleyhine bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini savundu.

Rusya'nın, Türkiye'nin egemenlik haklarını ihlal ettiği için uçağının düşürüldüğünü ifade eden Durmaz, Türkmen dağına tonlarca bomba bırakan ve tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca Türkmen katliamı yapanın da yine Rusya olduğunu belirtti.

Durmaz, egemenlik hakkını ihlal eden, Türkmenleri katleden birisiyle ilgili bir tasarrufta bulunma hak ve yetkisinin belediye başkanından önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti'ne ait olduğunu ifade etti.

- "Heyet günlerce incelemelerde bulundu"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Attığı adımın ne anlama geldiğinin farkında olamayan bir şuursuzluğu, MHP düşmanlığında sınır tanımayan bazı basın yayın organlarının da tazyikiyle MHP'nin iç meselesi haline dönüştürmeye çalışması, acziyetine kılıf bulmaktan başka bir anlam taşımayacaktır. Genel Merkez'imize turizm ve tarımla alakalı hiçbir rapor sunmamıştır. Kendisi de otel işletmeciliği yapan birisinin, mensup olduğu partinin turizm ve tarım alanında yaşanan sıkıntılara ilişkin çalışmalarından habersiz olması düşünülemez."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevlendirilen genel başkan yardımcılarının da içinde yer aldığı heyetin günlerce incelemelerde bulunduğunu vurgulayan Durmaz, "Bu kapsamda Kemer Belediye Başkanıyla da görüşmüş ve sonucunda hazırladıkları raporu Meclis platformuna taşımışlardır." bilgisini paylaştı.

Durmaz, "AKP'nin Rusya politikasındaki acziyet dolu ve tutarsız u dönüşüne paralel bir anlayışla, aceleyle rol kapma yarışına giren, ilke ve politikalarımızdan habersiz bir belediye başkanının daha fazla partimizde kalmasına gerek olmadığı tartışmasızdır." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler