Kazakistan’daki terör saldırıları

Kazakistan’daki terör saldırıları

İçişleri Bakanı, teröristlerin saldırı öncesi Suriyeli bir imamın konuşmalarını dinlediğini açıkladı

ASTANA (AA) - Kazakistan İçişleri Bakan Kalmuhanbet Kasımov, 5 Haziran’da Aktöbe kentinde düzenlenen saldırıların faillerinin, saldırı öncesi Suriyeli imamın vaazını dinlediğini söyledi.

Kasımov, İçişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, saldırı öncesi Aktöbe’deki bir evde toplanan 45 kişinin Suriyeli bir imamın cihat çağrısı içeren ses kaydını dinlediğini belirtti. İçişleri Bakanı Kasımov, daha sonra evde toplananlardan bir kısmının silah dükkanına ve asker birimine yönelik saldırıyı yaptığını kaydetti.

Aktöbe’deki terör saldırısını düzenleyenlerin güvenlik kameraları aracılığı ile tespit edildiğini vurgulayan Kasımov, “Yasal çerçevede dükkan, kafe, restoran, benzin istasyonu ve başka yerlere güvenlik kamerası zorunluluğunu getirmek istiyoruz.” dedi.

Kasımov, geçen senen Kazakistan’ı 1 milyon 300 bin yabancı vatandaşın ziyaret ettiğine değinerek, göç kanunlarını ihmal eden 170 bin kişiden 11 bininin de sınır dışı edildiğini dile getirdi.

5 Haziran’da Aktöbe kentinde bir silah dükkanına ve askeri birime düzenlenen saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı.

Ulusal Güvenlik Komitesinin 12 Haziran'daki son açıklamasına göre, saldırganlara yönelik operasyonlarda toplam 18 terörist ölü ele geçirildi, 9 terörist de gözaltına alındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :