Kazada ölen genç kızın ailesinden "tutuksuz" yargılamaya itiraz

Kazada ölen genç kızın ailesinden "tutuksuz" yargılamaya itiraz

İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile hayatını kaybeden Haliloğlu'nun ailesi, sürücünün tutuksuz yargılanmasına itiraz etti

İZMİR (AA) - İzmir'de yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile yaşamını yitiren Ecem Haliloğlu'nun ailesi, üst mahkemeye başvurarak sürücünün tutuksuz yargılanmasına itirazda bulundu.

Ailenin avukatı Murat Sevengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haliloğlu (26) ve teyzesi Lütfiye Yurdaer'in (60), Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışırken N.D'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiğini anımsattı.

Haliloğlu ve Yurdaer'in, trafik ışıkları yayalar için yeşil yandığı sırada karşıya geçmeye çalıştıklarını, kaza yerinden kaçan N.D'nin ise 3 ay 3 gün sonra Ankara'da nöbetçi mahkemede ifade verdiğini belirten Sevengül, sürücünün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinin, tutuklama talebini reddettiğini aktaran Sevengül, bunun üzerine konuyu bir üst mahkemeye taşıdıklarını dile getirdi.

Sevengül, sürücü N.D'nin tutuklanması için 13. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunduklarını ifade etti.

Düğününe 10 gün kala yaşamını yitiren Haliloğlu ile teyzesi Yurdaer için hak ve adalet mücadelelerinin devam ettiğini anlatan Sevengül, "Türk adaletine güveniyoruz. Er ya da geç adaletin tecelli edeceğine, sanığın tutuklanmasına karar verileceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Ağustos'ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer ve yeğeni Ecem Haliloğlu, 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, sürücü kazanın ardından kaçmıştı.

Üç ay kaçtıktan sonra Ankara'da mahkemeye ifadeye giden sürücü N.D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sürücü N.D'nin yargılanmasına 30 Ocak'ta başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :