Kayseri'de 19 ton bozulmuş peynir ele geçirildi

Kayseri'de 19 ton bozulmuş peynir ele geçirildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde, bir inşaattaki onaysız soğuk hava deposunda ele geçirilen 160 ton üründen 19 ton bozulmuş peynir ve 6 ton etiketsiz katı yağ imha edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, bir inşaatın bodrum katında kurulan soğuk hava deposunda ele geçirilen 19 ton bozulmuş peynir ile 6 ton etiketsiz katı yağın imha edildiği bildirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, ihbar üzerine, İl ve Melikgazi İlçe Müdürlüğü görevlilerinin, Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir inşaatta güvenlik güçleri eşliğinde denetim gerçekleştirdiğini ifade etti.

Denetimde inşaatın bodrum katında 4 soğuk hava deposu tespit edildiğini belirten Kayacan, depolarda yaklaşık 160 ton peynir ve katı yağ ele geçirildiğini kaydetti.

Ele geçirilen ürünlerden 19 ton bozulmuş peynir ile 6 ton etiketsiz katı yağın Oymaağaç Mahallesi'ndeki şehir çöplüğünde gömülerek imha edildiğini bildiren Kayacan, kalan ürünlerin numune sonuçları gelinceye kadar yediemine alınarak aynı soğuk hava deposunda iş yeri yetkilisine teslim edildiğini belirtti.

Öte yandan, muhafaza şartları sıcaklık kontrolünü gerektiren hayvansal gıdaları, müstakil soğuk deposunda onaysız olarak depolayan firmaya 7 bin 731 lira idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :