Kayseri Tabipler Odasından sıcak hava uyarısı

Kayseri Tabipler Odasından sıcak hava uyarısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurullah Günay, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte görülebilen sıcak çarpmalarına...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurullah Günay, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte görülebilen sıcak çarpmalarına karşı vatandaşları uyardı.

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Günay, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde aşırı sıcakların insanları olumsuz yönde etkilediğini, sıcak çarpmalarını kolaylaştıran faktörlerin önemli bir kısmını modern yaşamın oluşturduğunu ifade etti.

Sıcak çarpmasının acil olarak tedavi edilmediği takdirde, vücutta kalıcı hasarlara veya hayati kayıplara neden olabileceğine işaret eden Günay, şunları kaydetti:

"Modern yaşam tarzı sıcak çarpmalarını tetikliyor. Eski hayat tarzında olmayan betonlaşma ile hava akımının engellenmesi sıcak çarpmalarında bir faktör oluşturuyor. Yüksek binaların, neredeyse tüm şehrin nefes borusu sayılan rüzgarını kesmesi, bugün için çözümsüz bir sıcak çarpmasına oluşum etkendir."

Aşırı sıcaklarda vücudun sıvı kaybının telafi edilmesi için bol sıvı tüketilmesi ancak, sağlıklı içecekler tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Günay, yaşlı, hasta ve çocukların sıcak çarpmalarına karşı daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler