Kayseri Şeker, sanayi kuruluşları arasında 101. sırada

Kayseri Şeker, sanayi kuruluşları arasında 101. sırada

Kayseri Şeker Fabrikası, Türkiye’nin İlk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 101. sırada yer aldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şeker Fabrikası'nın geçen yıl, Türkiye’nin İlk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 101. sırada yer aldığı bildirildi.

Kayseri Şeker'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014 yılı sonunda üretimde net satışı 888 milyon 717 bin 267 lira olan Kayseri Şeker, 2015 yılı sonunda üretimdeki net satışını 907 milyon 915 bin 930 liraya yükselterek sanayi kuruluşları arasında 101. sırada yerini aldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'in son beş yılda uygulanan mali disiplin ve kurumsal yönetim anlayışı sayesinde, öz kaynaklarını iyi kullanarak, bu seviyeye geldiklerini belirtti.

Çiftçinin elde ettiği satışlarla ilk 500'e girmenin önemli olduğunu ifade eden Akay, şunları kaydetti:

"Kayseri Şeker bu listelerde üst sıralarda yerini almakla kurumun ticari kredisini yükseltmenin yanı sıra çiftçisinin de itibarını yükseltmiştir. Yapılan araştırmalarda İlk 500’e giren şirketlerin yabancı sermayeli olanlar dışında Kendi öz sermayesi ile çarklarını döndüren ve milli bir kuruluş olan Kayseri Şeker’in, borçlarını bitirip 2016 yılında yatırımlarını artırarak devam ettirmesi şeker sektörü ve Kayseri sanayisi bakımından önemini bir kez daha tescil etmektedir."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler