Kaymakamlar Toplantısı

Kaymakamlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Bu yıldan başlayarak önümüzdeki dönemde milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik saldırıların katlanarak artması kuvvetle muhtemeldir. Kimi zaman inanç, kimi zaman mezhep... En büyük tehlike bu, onu da söyl

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıldan başlayarak önümüzdeki dönemde milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik saldırların katlanarak artması kuvvetle muhtemeldir. Kimi zaman inanç, kimi zaman mezhep... En büyük tehlike bu, onu da söyleyeyim. Şu anda mezhebi noktada bir yapılanmayı şiddetle yürütenler de var. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Etnik unsurları şu anda egemen kılamayanlar şimdi mezhebi olarak bu işi yürütmenin gayreti içindeler." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Kaymakamlar Toplantısı"na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlara hitaben "İlçenizdeki garipleri, öksüzleri, yetimleri, engellileri, yaşlıları, varsa Suriye'den Irak'tan başka yerlerden gelmiş sığınmacıları her birinin ihtiyaçlarını teker teker bilecek şekilde yakından tanımanız gerekir." diye konuştu.

Dün izlediği bir televizyon programında, Sağlık Bakanlığının bir mensubunun, iki bacağı diz üzerinden kesilen yaşlı diyaliz hastasını yol çalışmaları nedeniyle ambulansın giremediği noktadan sonra sırtında 600 metre taşıdığını anlatan Erdoğan, "Allah ondan razı olsun. Onun da makamı cennet olsun inşallah. Bizim böyle yiğitlere ihtiyacımız var. Efendilik yapmayacak, hizmetkarlık yapacak, Allah'ın izniyle bedelini de karşılığını da Rabb'im zaten vadediyor." dedi.

Kaymakamlara uyarılarda da bulunan Erdoğan, "İlçenizde yatacak yeri olmadığı için gece sokaklarda kalan, yiyeceği olmadığı için yatağa aç giren, yakacağı olmadığı için soğukta titreyen, giyeceği olmadığı için dışarı çıkmaya utanan, defteri kalemi olmadığı için okula gidemeyen, bakacak kimsesi olmadığı için sersefil olan, yardım eli uzatabilecekken ihmalden dolayı mağdur olan tek bir kişi dahi varsa açık söylüyorum, çok büyük vebal altındasınız demektir. Çünkü bu milletin, devletin, bu söylediklerimi zorda bırakacak acziyeti yok. Güçlüyüz, bu imkanlarımız var." diye konuştu.

Her valiliğe, her kaymakamlığa sürekli olarak devletin imkanlarını aktardıklarını belirten Erdoğan, tüm sıkıntıları çözecek ve ihtiyaçları giderecek durumda olduklarını söyledi. Eskiden devletin kendine hayrı olmadığı dönemlerde bu tür eksikler ve ihmallerin mazur görülebildiğini dile getiren Erdoğan, bugünün Türkiye'sinde böyle bir görüntünün asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Hacı Bayram Veli'nin "Çalabım Bir Şar Yaratmış" şiirinden diziler okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlardan görevli oldukları ilçedeki vatandaşlarla yakın ilişki kurmalarını istedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu işleri maaşlı memurlara bırakırsanız istediğiniz neticeyi elde edemezsiniz. Kendiniz bizzat bu işlerin içinde olacaksınız. Memur da maaş alıyor ama sen farklısın. Sizin alt kademelerinizi kastediyorum. Bunun yanında siz gönlünüzü ortaya koyan insanlarsınız. Sivil toplum kuruşlarını sizler hayata geçireceksiniz. Harekete geçireceksiniz çünkü yardım konuları emirle, görevle uzun süre yürütülebilecek işler değildir. Mutlaka gönüllülük esasına göre bunlar sürdürülmelidir. Bazıları diyecek ki 'Bir kaykamakın bunca işe, güce gücü yeter mi? Yeter. Hatta daha fazlasına da yeter."

Neşet Ertaş'a babasının söylediği "Aşkınan çalışan yorulmaz" ifadesini anımsatan Erdoğan, ülkesi ve milleti için aşkla, sevgiyle, tutkuyla çalışanların asla yorulmayacağını söyledi. Her başarının gücü ve azmi biraz daha artıracağına işaret eden Erdoğan, yapılan hizmetler karşılığında alınan "Allah razı olsun" sözünden daha değerli bir armağan ve hediyenin olamayacağını ifade etti.

İki bacağı kesilmiş yaşlı amcanın ve eşinin de Sağlık Bakanlığı personeline yaptığı hizmet karşılığında "Allah razı olsun" dediğini ifade eden Erdoğan, en büyük servetin bu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin hem içeride hem dışarıda yuvanlanmış terör örgütleri ve onları destekleyen güçlerle hayati bir mücadele yürüttüğüne dikkati çeken Erdoğan, bu mücadelenin daha uzunca bir süre devam edeceğinin anlaşıldığını vurguladı.

- "Mezhebi noktada yapılanmayı yürütenler var"

Erdoğan, şu ana kadar Türkiye'yi hedef alan oyunların hepsini bozduklarını, kurulan tuzakları da boşa çıkardıklarını belirterek, "Bu yıldan başlayarak önümüzdeki dönemde milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik saldırıların katlanarak artması kuvvetle muhtemeldir. Kimi zaman inanç, kimi zaman mezhep... En büyük tehlike bu, onu da söyleyeyim. Şu anda mezhebi noktada bir yapılanmayı şiddetle yürütenler de var. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Etnik unsurları şu anda egemen kılamayanlar şimdi mezhebi olarak bu işi yürütmenin gayreti içindeler." dedi.

Kimi zaman meşrep kimi zaman köken kimi zaman daha başka farklılıklar üzerinden saldırıların başlatıldığına veya başlatılacağına dikkati çeken Erdoğan, kaymakamlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz bizim elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız her şeyimizsiniz. İlçelerinizde en küçük provokasyona, en küçük bir kışkırtmaya, en küçük bir fiziki veya psikolojik tahrike izin vermemeniz çok önemli. Emniyet güçlerimizle, istihbarat birimlerimizle, valilerimizle, Bakanlığımızla yakın diyalog ve iş birliği içinde bu tür olumsuzlukların başlamadan önce önüne geçmeniz şarttır. Bunun en güzel yolu da her kesimle yakın irtibat halinde olmanız diye düşünüyorum. Sizlerden beklentim, dışardan gelen ve çeşitli kisveler altında milletimizi birbirine düşürmek isteyen hiç kimseye müsamaha göstermemenizdir. Aynı şekilde terör örgütlerinin en küçük hareketlenmesine dahi izin vermemelisiniz. Surda bir gedik açılırsa orası büyür ve sonuç felaket olur. Onun için sizler görev yaptığınız yerlerde işte o ilk gediği açtırmayacaksınız."

Milletin, Gezi olaylarından çukur eylemlerine, 15 Temmuz'dan ekonomik kumpaslara kadar her konuda ülkesine, milletine sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, kaymakamlardan, milletten aldıkları güçle, kutlu mücadelenin yüklediği sorumlulukla gelecek dönemde her konuda çok daha büyük hizmetlere imza atmalarını beklediğini söyledi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :