Kaymakamlar Toplantısı

Kaymakamlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en g

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Kaymakamlar Toplantısı"na katıldı.

Burada kaymakamlara hitaben bir konuşma yapan Erdoğan, göreve geldiklerinde 74 olan üniversite sayısının şimdi 185'e ulaştığını, her ile üniversite eğitimi götürdüklerini, Türkiye'de eğitim gibi spor alt yapısını da geliştirdiklerini belirterek, her yere spor yapılabilecek sahalar, salonlar ve spor aletleri kazandırdıklarını anlattı.

Erdoğan,"Eğer Türkiye 3 bin 500 dolar kişi başına milli gelirden 11 bin dolara ulaşmışsa, eğitim düzeyi bu derece yükselmişse artık burada devletle vatandaşın ilişkisinin eski düzende yürümesi mümkün değildir. Böyle bir yanlış yapan olursa karşısında önce bizi bulur. Kaymakam arkadaşlarımızın bu konudaki azami dikkati gösterdiklerini biliyorum. Yine de bazen vatandaşlarımızdan şikayetler aldığım da oluyor. Her şikayet, doğru ve haklı olacak diye bir şey elbette yok ama haklı şikayetleri tespit edersek, gereğini yapmaktan da asla çekinmeyiz. Bunun da bilinmesini isterim." diye konuştu.

İlçelerinde devletin en üst düzey temsilcisi olarak görev yapan kaymakamların buna uygun özlük hakları olmasının tabii olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir özeleştiri olarak şunu ifade etmek istiyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bizim hükümetlerimiz döneminde de maalesef kulisi, lobisi güçlü olan, sesi çok çıkan kesimlerin ilave birtakım haklar aldığı, diğerlerinin bundan mahrum kaldığı olmuştur. Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın, emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak, tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en genç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum."

- "Bir buçukta eğer ben ayaktaysam, o da ayakta olsun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamların pek çoğunun 15 Temmuz'daki sağlam duruşlarıyla milletin takdirini topladığına değinerek, bunun yanında kayyum olarak görev yaptıkları belediyelerde ve şirketlerde gösterdikleri başarıların da kaymakamları, milletin gözünde farklı bir yere getirdiğini aktardı.

Erdoğan, "Özlük haklarıyla ilgili dengesizliğin düzeltilmesi, milletimizin kaymakamlarımıza olan vefa borcunun ödenmesine vesile teşkil edecektir. Tabi kaymakamlarımızdan da buna uygun bir gayret ortaya koymalarını doğrusu bekliyoruz." dedi.

Devlette hiç kimsenin mesai mefhumunun olmayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim de olmaz. Biz full, full mesai. Şu tarihte başla, bu saatte bitir yok. Ne zaman burada işim biterse o zaman. Her zaman söylüyorum, telefon kapalı olmayacak. 'Ya olur mu canım.' Olmayacak. Ne zaman telefon açılırsa, açıldığında vali yardımcılarımızın, kaymakamın, hepsinin telefona cevap vermesi lazım.

Bir gece mesela saat bir buçuk, ben bir genel başkan yardımcımı aradım. Bir konuyu öğrenmem gerekiyor. 'Ya bir buçukta da olur mu?' Bir buçukta eğer ben ayaktaysam, o da ayakta olsun. Sağolsun sorunumu onunla görüştükten sonra çözmüş oldum. Günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü hizmete hazır olmak zorundayız. Biz, bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. İki kere iki dört. Bu işin lamı cimi yok. Bu işi bitireceğiz, bu ülke 2023'de ilk 20'nin içine değil, artık ilk 10'un içine girecek."

- "15 seneye 19 bin kilometre yol sığdırıldı"

"Mesela birisi çıkmış, 'kamyon şoförlerine sorun yolların durumunu' diyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Eline diline dursun ya. 20 sene önce bu yollarda acaba kamyonlar, otobüsler rahat rahat hareket edebiliyor muydu? Şimdi otobüsler de kamyonlar da bu yollarda, duble yollardan tutunuz diğer otobanlara varıncaya kadar, hepsinde rahat rahat yolculuğunu, seyahatini yapabiliyor. Yani bu yollarda araç kullanmamış olsak, bir yerlere gidip gelmemiş olsak bu yalancının yalanına biz de aldanacağız ya, insaf."

Ülkede, Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre yol yapıldığına değinen Erdoğan, son 15 seneye ise 19 bin kilometre yol sığdırıldığını kaydetti.

Her zaman "Yol medeniyettir." dediklerini ve bu adımları da bunun için attıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda tarihiyle mukayese edilmeyecek derecede bitirilen tünellerin bulunduğunu ifade etti.

- "Ellerini başının arasına alıp düşünmelidir"

"Görev yaptığınız yerde ister iki, ister beş yıl kalın kalıcı hizmetlere imza atamayan, ilçe halkının gönlünde sağlam bir yer edinemeyen bir idareci, ellerini başının arasına alıp düşünmelidir. Nerede eksiğim var? " diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bizim milletimiz bazen anlık olarak farklı tepki verebilir. Ama sonuçta ortaya konan her güzel hizmeti takdir eder, yapanın da hakkını teslim eder. Kaymakamın kayda değer bir icraat ortaya koymadığı bir yerde, diğer kamu görevlilerinden üstün gayret beklemek beyhudedir. Çünkü yönetimde adettir, herkes en baştakine bakar. Kendi konumunu, yolunu da ona göre belirler. Siz, devletin, ilçenizde yürüttüğü her yatırımı, her kırsal kalkınma projesini, her KÖYDES Projesi'ni bunun yanında özel sektör yatırımlarını yakından takip eder, gerekli müdahaleleri zamanında yaparsanız, kimse orada yanlış bir işe kalkışmaya cesaret edemez."

Köylerin su, yol, kanalizasyon gibi ihtiyaçları için başlatılan KÖYDES Projesi'ne işaret eden Erdoğan, projeyi ekonomik ve sosyal gelişimi de kapsayacak şekilde genişlettiklerini anlattı.

Erdoğan, kırsalda yaşayanların hayat kalitesini arzu edilen seviyeye getirene kadar da bu projeyi sürdüreceklerini vurguladı.

- "Fatih kardeşimiz de öyle değil miydi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan kaymakamlara şöyle seslendi:

"Bu bakımdan kaymakamlar olarak, belediye çalışmıyor özellikle malum belediyeler, işte Güneydoğu'da filan olanları biliyorsunuz, bunlar çalışmadılar. Devletten aldıkları bütün imkanları bunlar dağa gönderdiler. Ama şimdi kayyum olarak atanan gerek vali, gerek kaymakam, vali yardımcısı kardeşlerimiz oralar da alt ve üst yapıyla ciddi bir adeta ayağa kaldırma hareketini başlattılar. Fatih kardeşimiz de öyle değil miydi? Aynı şekilde o da bütün oralarda yolu, alt yapısı... Bunlarla beraber bölgenin çocuklarıyla hemhal olmuştu. Onlar kıymet bilir mi? Yok canım onlar da öyle bir şey var mı? Onların kitabında insana, hizmete saygı diye bir şey yok. Eğer hizmet ediyorsanız, onlara düşmansınız. Bunlara hizmet yapmayacaksınız, kendi haline bırakacaksınız. Ama biz, sizi kendi halinize bırakmayacağız. Bu vatanı biz ihya edeceğiz, inşa edeceğiz. Bunu bir defa herkes bilecek."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :