Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen:-''Hükümetimizin ivedi bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlardaki 'kravatlı PKK'lı teröristleri' temizlemesi lazım''

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, ''Hükümetimizin ivedi bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlardaki 'kravatlı PKK'lı teröristleri' temizlemesi lazım.'' dedi.

Sözen, Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Mardin'in Derik ilçesinde hain bir saldırı sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğunu anımsattı.

Safitürk'ün şehit düşmesine sebep olan bombanın görev arkadaşları tarafından yerleştirilmesi iddiasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Sözen, "Doğu ve Güneydoğu'da 'kravatlı teröristler' sorunu vardır. Hükümetimizin ivedi bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarda bulunan kravatlı PKK'lı teröristleri temizlemesi lazım.'' ifadelerini kullandı.

Başkan Ziya Sözen, HDP'nin PKK'dan beslendiğini işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bölge halkı 35 yıldır her türlü işkenceyi, her türlü zulmü, her türlü haksızlığı görmüştür. PKK bu zulmü reva görürken, PKK'nın arka bahçesindeki HDP'liler de bunlara çanak tutmuşlardır. HDP'liler hiçbir şekilde oyunu aldıkları halkın yanında durmayıp, sırtını PKK'ya dayamayı tercih etmişlerdir. PKK ve HDP Kürt halkını dinsizleştirme projesidir."

- PKK bölge halkının düşmanı

Terör örgütü PKK'nın bölge halkının düşmanı olduğunu kaydeden Sözen, "Yeter yakamızdan düşün, bizden ne istiyorsunuz? Çocuklarımızı dağa götürüp katlettiniz, ekmeğimizi elimizden aldınız. Bize gelen hizmetleri engellediniz. Cami, okul ve sağlık ocaklarımızı yaktınız. Düşün yakamızdan. Siz bölge halkının düşmanısınız, Avrupalıların kullandığı maşasınız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler