KAYBİS, Erciyes'te tanıtıldı

KAYBİS, Erciyes'te tanıtıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyelerinin geliştirdiği ve büyükşehirlere ihraç ettiği KAYBİS Bisiklet Paylaşım...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyelerinin geliştirdiği ve büyükşehirlere ihraç ettiği KAYBİS Bisiklet Paylaşım Sisteminin tanıtımı için Erciyes'te açılan standı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım AŞ tarafından uygulanan KAYBİS, Dünya Snowboard Şampiyonası’nın yapıldığı Erciyes’te stant açtı. KAYBİS'in Erciyes’e gelen ziyaretçilere tanıtıldığı standı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaret etti.

Çelik, burada yaptığı açıklamada, Ulaşım AŞ’nin, bisikletin toplu taşımaya entegrasyonu konusunda otorite haline geldiğini belirtti.

Ulaşım AŞ’nin bisikleti sadece Kayseri’de değil, Türkiye’de yaygınlaştırmak için çalıştığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Kendi yazılımlarımızı, donanımızı yaptık ve kendi bisikletlerimizi imal ettik. Artık bunların satışını da yapıyoruz. Muğla ve Mersin’de bisiklet paylaşım sistemini kurduk. Gaziantep ve Malatya’ya da kuruyoruz. İnşallah bundan sonra bu bisikletleri tüm Türkiye’de kullanılır hale getireceğiz. Toplu taşımanın en önemli ayaklarından biri olan bisikleti hem şehrimizde hem Türkiye’de yaygınlaştırmak için gayreti gösteriyoruz. Bu sistemimiz, yüzde 100 yerli ve yüzde 100 Kayseri."

Çelik, Kayseri’de bisiklet paylaşım sisteminde 40 bisiklet bulunduğunu ve kulanıcısı sayısının 18 bine ulaştığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler