Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sulayti:- "Abluka uygulayan ülkeleri sözleşmeye (Chicago Sözleşmesi) uymaya zorlayarak ilerleme katettik"

DOHA (AA) - Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Sulayti, abluka uygulayan ülkeleri Chicago Sözleşmesi'ne (Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi) uymaya zorlama konusunda ilerleme katettiklerini söyledi.

Sulayti, Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'nda yer alan açıklamasında, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ı, Chicago Sözleşmesi'ne uymaya davet etmesiyle ilgili olarak, "Abluka uygulayan ülkeleri sözleşmeye uymaya zorlayarak ilerleme katettik." dedi. Bakan, söz konusu ülkelerin, Katar'a havadan abluka uygulayarak ayrımcılık yaptığını ve bunun da sözleşmeye aykırı olduğunu belirtti.

Katar'ın sunduğu şikayet üzerine ICAO Konseyi dün, abluka uygulayan ülkelere yönelik şikayetleri değerlendirmek üzere Kanada'nın Montreal kentinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığının açıklamasına göre, ICAO, söz konusu ülkeleri, Chicago Sözleşmesi'ne uymaya ve sivil havacılığın sürdürülebilmesi için işbirliğine devam etmeye çağırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler