Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Ak Ocaklar'dan bir heyet, Katar'a destek ziyaret ziyaretinde bulundu

DOHA (AA) - Ak Ocaklar'dan bir heyet, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn'in ambargo uyguladığı Katar'a destek ziyaretinde bulundu.

Merkezi Ankara'da bulunan Ak Ocaklar'dan 4 kişilik heyet, Katar'ın başkenti Doha'da destek için bir dizi temaslarda bulundu.

Ülkedeki basın kuruluşlarını ve bazı aileleri ziyaret eden heyet, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin resminin bulunduğu ve vatandaşlar tarafından destek amaçlı imzalanan pankartlardan birine imza attı. Heyettekiler ayrıca Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer ile görüştü.

Heyette bulunan Hakan Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günübirlik bu ziyareti Katar'a ve halkına destek olmak için gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu İslam ülkesi, şuan bizim geçen yıl 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızı yaşıyor. Halk, devletlerini hedef alan büyük bir kampanyaya maruz kalıyor." dedi.

Yiğit, "Katar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Türkiye'nin yanında duran ilk ülkeler arasındaydı. Biz de bugün onlara desteğimizi beyan ediyoruz. Katar'a karşı yapılanlar Müslümanlar arasında büyük bir fitnedir. İslam dünyasında kardeşlik atmosferinin hakim olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler