Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına tepkiler

Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına tepkiler

Senegal Dışişleri Bakanı Kaba:- "Bu bağımsızlık ilan sürecini takip ettik ve Senegal, İspanya'nın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin yanı sıra anasayal meşruiyetine yönelik taahhütlerini sürdürmeye devam edecektir"- Endonezya Dışişleri Bakanlığı da Kat

DAKAR/CAKARTA (AA) - Senegal, Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilanına ilişkin, İspanya'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini duyurdu.

Senegal Dışişleri Bakanı Sidiki Kaba yaptığı açıklamada, ülkesinin İspanya'nın ulusal birliğinin yanı sıra anasaya meşruiyetine yönelik taahhütlerini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Kaba, "Bu bağımsızlık ilanı sürecini takip ettik ve Senegal, İspanya'nın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğinin yanı sıra anasayal meşruiyetine yönelik taahhütlerini sürdürmeye devam edecektir. İlişkilerimizi daha da güçlendirmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Endonezya da Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlığını tanımadığını duyurdu.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlığını asla tanımayacağını ve İspanya’dan ayrılmasını desteklemediğini belirtti.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosu, dün yapılan oylamayla bağımsızlığını ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler