Karnındaki engelli bebeğiyle ölen kadın toprağa verildi

Karnındaki engelli bebeğiyle ölen kadın toprağa verildi

Bodrum'da engelli olduğu belirlenen bebeğinin alınması için hastaneye kaldırılan ve burada hayatını kaybeden 23 haftalık hamile Havva Sarıkaya'nın cenazesi, otopsinin ardından defnedildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde engelli olduğu belirlenen bebeğinin alınması için hastaneye kaldırılan ve burada hayatını kaybeden 23 haftalık hamile Havva Sarıkaya'nın cenazesi, toprağa verildi.

Sarıkaya'nın cenazesi, Muğla Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ne getirildi.

Genç kadının cenazesi, burada ailesi ve yüzlerce seveni tarafından karşılandı. Havva Sarıkaya'nın 7 yıllık eşi Gürkan Sarıkaya'nın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Sarıkaya'yı yakınları güçlükle ayakta tutmaya çalıştı.

Cenaze aracından alınan genç kadının tabutunu taşımak için yüzlerce kişi sıraya girdi. Mahalle meydanından alınan cenaze, yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındıktan sonra Geriş Mezarlığına getirildi.

Musalla taşına konulan Sarıkaya'nın tabutu üzerine gelinliği ve karnındaki çocuğu için alınan battaniye örtüldü.

Sarıkaya, ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Havva Sarıkaya'nın (24) kontrol için gittiği hastanede karnındaki 23 haftalık bebeğine engelli teşhisi konmuş, bunun üzerine ailenin rızasıyla bebeğin alınmasına karar verilmişti. 9 Aralık'ta hamileliğinin takip edildiği özel hastaneye yatan Sarıkaya, aniden rahatsızlanmış ve dün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen karnındaki engelli bebeğiyle yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler