Kargo çalışanlarına şüpheli paket eğitimi

Kargo çalışanlarına şüpheli paket eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kargo şirketlerinde çalışanlara şüpheli paket...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kargo şirketlerinde çalışanlara şüpheli paket eğitimi verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kargo şirketlerinin kentte bulunan dağıtım merkezlerinde gerçekleştirilen eğitimde, şüpheli şahıslar ve paketler ile yaşanan herhangi bir olayda dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

PTT Kargo ve diğer özel kargo bürolarında çalışanların, kargo teslim alan personelin daha dikkatli olması gerektiğine işaret edilerek, paketi getiren şahsın tedirgin, beklenmedik tepkileri veya hareketlerine karşı daha duyarlı olmaları gerektiği belirtildi.

Kargo büroları yöneticileri ve çalışanlarının paket ve kolileri kabul etmeden önce gerekli güvenlik kontrollerinden geçirerek almaları, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına gelen gönderiler konusunda daha duyarlı olmaları gerektiği konularında bilgi verildi.

Çalışanlar, şüphelendikleri gönderiler veya göndericilerle karşılaşmaları durumunda mutlaka 155 Polis İmdat hattına bildirmeleri konusunda uyarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı