Karapınar'ın 53 yıllık berberi Nuri Hancıoğlu mesleğine ilk günkü heyecanla bağlı

Karapınar'ın 53 yıllık berberi Nuri Hancıoğlu mesleğine ilk günkü heyecanla bağlı

Karapınar ilçesinin 68 yaşındaki deneyimli berberi Nuri Hancıoğlu, 53 yıldır mesleğini aynı heyecanla sürdürüyor. İlerleyen yaşına rağmen ustalığını koruyan Nuri Usta, gençlere örnek oluyor.

Karapınar ilçesinin saygın berberlerinden olan 68 yaşındaki Nuri Hancıoğlu, 53 yıldır aynı heyecan ve tutkuyla berberlik mesleğini sürdürüyor. İlkokulu bitirdikten sonra, 15 yaşında berber çıraklığına başlayan Hancıoğlu, o günden bu yana makas ve tarağı elinden düşürmemiş.

Nuri Hancıoğlu, berberlik mesleğini severek yapmaya başladığını ve zamanla kendisini geliştirerek ustalaştığını ifade ediyor. "O zamanlar el makinası vardı. Bileğin kuvvetliyse tıraş ederdi. Dizimin üzerinde deneme yapardım makinayı kullanmak için. İsteyerek bu işe başladım. Şimdi berberlikte gözü kapalı tıraş ederim. Her şey elimin altında her şey var." diyen Nuri Hancıoğlu, mesleğine olan sevgisini her zaman korumuş.

44.jpg

Nuri Hancıoğlu'nun azimli çalışma tutkusu, ilerleyen yaşına rağmen gençlere ve genç meslektaşlarına örnek oluyor. "Dükkana erkenden gelmeye başladım. Müşteri çoktu. Müşteriler sıra beklememek için 'beni tıraş et, tıraşa alış' derlerdi. Tıraş ederken bazı müşterilerimin yüzünü kesiyordum. Ama kızmıyorlardı. Moral veriyorlardı. Jiletsiz ustura ile alıştım. Yaptığım işten çok mutluyum." şeklinde konuşan Hancıoğlu, berberlik mesleğinin dürüst çalışanlar için iyi bir seçenek olduğuna inanıyor.

Müşterileri de Nuri Hancıoğlu'na olan bağlılıklarını dile getiriyor. Mehmet Sayman, "Nuri ustaya ilk dükkanından beri tıraş olurum. Sakalım 1 metrede olsa berberim o. Hiç berberimi değiştirmedim." derken, Kadir Güngör de, "70'li yıllarda saçlar modaydı. Saçlar uzundu. Her adam o tıraşları da yapamazdı. 1977'li yıllardan beri kendisine tıraş oluyorum." şeklinde Nuri Usta'nın deneyimini takdir ediyorlar.

Bugün Nuri Hancıoğlu için en büyük sorun, çırak bulmanın zorluğu. Ancak, Nuri Usta'nın azmi ve sevgisi, gelecek nesillere de bu köklü mesleği sürdürme motivasyonu sağlıyor. Nuri Hancıoğlu'nun 53 yıllık serüveni, bir berberin tutku dolu öyküsünü yansıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.