Karaman Valisi Tapsız, sığınmacı aileleri ziyaret etti

Karaman Valisi Tapsız, sığınmacı aileleri ziyaret etti

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, kentte yaşayan sığınmacı aileleri ziyaret etti. Tapsız, ülkelerindeki karışılıktan dolayı Türkiye'ye...

KARAMAN (AA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, kentte yaşayan sığınmacı aileleri ziyaret etti.

Tapsız, ülkelerindeki karışılıktan dolayı Türkiye'ye sığınan Suriye ve Yemenli aileleri yaşadıkları evlerde ziyaret ederek, sohbet etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Karaman'a gelen Ahmet Şerif Basmacı ve ailesini ziyaretinde, Suriye'de yaşanan savaşın birçok insanı evinden, yurdundan ve topraklarından göç etmeye zorladığını belirten Tapsız, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine sığınan tüm insanlara hem kapılarını hem de gönüllerini açmıştır. Türk milleti kendisine sığınanlara karşı her zaman misafirperverliğini göstermiş, sofrasını onlarla paylaşmış, yiyecek ekmeğini, içecek suyunu onlarla paylaşma güzelliğini göstermiştir." diye konuştu.

Yemen'den gelen Galal Nasser Musaed’i ve ailesini de evlerinde ziyaret eden Tapsız, İslam coğrafyasında yaşanan karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve kentte yaşamlarını sürdüren sığınmacılara, ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri yönünde gereken her türlü desteğin verileceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler