Karadağ'da aile içi şiddetle mücadeleye TİKA desteği

Karadağ'da aile içi şiddetle mücadeleye TİKA desteği

Başkent Podgorica'da, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara hizmet vermesi amacıyla TİKA'nın desteğiyle yaptırılan Eğitim ve Gelişim Merkezinin açılışı yapıldı

PODGORİCA (AA) - Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, aile içi şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara hizmet vermesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle yaptırılan Eğitim ve Gelişim Merkezinin açılışı gerçekleşti.

Karadağ Kadın Lobisinin projesi olarak hayata geçirilen merkezde, şiddet gören kadın ve çocukların kendilerini farklı alanlarda yetiştirerek hayatlarını idame ettirmeleri imkanı sunulacak. Açılan merkezde, terzilik, kuaförlük ve bilgisayar kullanımı kursları verilecek.

Törene katılan Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ Kadın Lobisinin son derece değerli faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, Türk Cumhuriyeti hükümeti ve halkının dostluk elini temsil eden TİKA'nın bu projeye destek olduğunu söyledi.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun da ülke genelinde farklı alanlarda projeler hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, "Projenin maliyeti düşük olabilir ancak merkezden faydalanacak kişiler açısından değeri çok büyük." ifadelerini kullandı.

Projeyi hazırlayan Karadağ Kadın Lobisinin aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini aktaran Altun, TİKA olarak bu kuruma destek olduklarını sözlerine ekledi.

Karadağ Kadın Lobisi yetkilisi Aida Petrovic ise projenin hayata geçirilmesi için uzun süredir partner bir kuruluş aradıklarını belirterek, çocuk ve kadınlara yönelik şiddetin tüm toplumların çözmesi gereken bir sorun olduğu noktasında TİKA'nın desteğini aldıklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :