Karaca; “Konya Başbakanına sahip çıkmalı”

Karaca; “Konya Başbakanına sahip çıkmalı”

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Dr. Seyit Karaca gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Karaca, “Bizim görevimiz Konya’nın bağrından çıkan Başbakanımızı Türkiye'nin her iline giderken kendi memleketinden

Seyit Karaca'yı tanıyabilir miyiz?

İlkokul ortaokul, lise ve üniversite eğitimimi Konya'da tamamladım. Konya İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Selçuk Üniversite'si Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 2 yıl Batman'da mecburi hizmet yaptım. 1992 yılından 2006 yılına kadar Konya'da kamu sağlık kurumlarının değişik kademelerinde idarecilik ve hekimlik yaptım. 2006 yılında kamu görevinden ayrıldım. 1992 yılından günümüze kadar eş zamanlı olarak Konya ve Karaman'da poliklinik, tıp merkezi, hastane, görüntüleme merkezi, iş sağlığı ve güvenliği merkezi olmak üzere birçok işletmenin kuruluşunda hem ortak hem de idareci olarak bulundum, halen de devam ediyorum. Yaklaşık toplamda 500 kişilik  doğrudan istihdam sağlayan işletmelerde halkımıza hizmet ediyoruz. 1999 yılında Konya Ticaret Odasında meclis üyeliği ile başlayan süreç sonrasında 15 yıl kadar Konya Ticaret Odasında meclis üyeliği, komisyon üyeliği, yönetim kurulu başkan vekilliği, meclis başkanlığı görevlerinde bulundum. TOBB bünyesinde kurulmuş olan TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisinin kuruluş tarihi olan 2008 yılından bu yana başkanlığını yürütüyorum. MÜSİAD, ASKON, İGİAD gibi İstanbul merkezli İş Adamları dernekleri üyeliği yanı sıra kurucularından olduğum Konya merkezli SELSİAD yönetim kurulu üyesiyim.Konya Tabip Odası, Beyhekim Sağlık Derneği, Türk Kanser Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi, SADAV, DÜNYEV gibi mesleki ve sosyal kuruluşlar ayrıca üyeliğimin olduğu kuruluşlardır.1984 yılında Havva hanımla başlayan evlilik hayatımda Cenab-ı Allah 2 erkek 2 kız evlat nasip etti.Oğlumun evliliğinden 1 torun da bahşetti Rabbim.

dsc03909.jpg

-Kaç yıldır siyasetin içerisinde bulunuyor?

Aslında bir partiye kayıt olarak bir parti çatısı altında siyasete ilk olarak AK Partimizde 4 yıl önce Meram Teşkilatı'na kayıt yaptırarak başlamış oldum. Ancak özellikle oda yönetiminde başlamış olduğumuz AK Partimiz öncesi hükümet dönemiyle beraber, sonrasında da tüm AK Parti hükümetleri ve derneklerle yaptığımız çalışmalarla masanın her iki tarafını da çok iyi bilen bilgi ve tecrübeye sahip olma imkânımız oldu hamdolsun. İktidarı ile muhalefeti ile, yasama organımızın yaptığı komisyon çalışmaları ile siyasi çalışmalar, hiçte yabancı olmadığımız çalışmalardır.

 

-AK Parti hükümeti politikalarını nasıl değerlendiriyor ve bu konuda ne gibi çalışmalar yapacak? (Çözüm süreci, Başkanlık vs)

Yaş itibariyle son askerî ihtilal dönemini imam hatip lisesinin ilk yılında yaşayan bir kardeşinizim. Öncesindeki ülke içindeki günlük terör, öldürülen gençler, sönen ocaklar, bu kadar sıkıntı içerisinde günlük hayatını idare ederken zarurî ihtiyaçlarını bile karşılarken bir paket yağa, bir piknik tüpüne ulaşabilmek için binbir meşakkate katlanan ülkeyi yaşadım, biliyorum. Bu da yetmezmiş gibi çocuğunu okuturken okuluna konulan engeller bir yana başörtülü kız kardeşlerimize koyulan farklı eğitim engelleri içimizi hep kanattı. İhtilal sonrası güya normalleştiği söylenen ve demokrasi ile yönetildiğimizi, hak ve özgürlüklerin savunucusu olduklarını iddia ettikleri bir dönemde, bu ülkede Başbakanlık yapmış bir siyasetçimiz, milletin seçerek TBMM çatısı altına gönderdiği Vekiline "haddini bildirme!" gibi saçma sapan eylemlerle uğraştılar. Bunları da gördük. Ama o zihniyet, Başbakana yazar kasa fırlatmaya kadar giden ve bizzat aynı zihniyete mensup kişiler tarafından fırlatılan anayasa kitapçığı ile tetiklenen ekonomik sıkıntılarla alevlenen toplumsal hareket ile ivmesi artan AK Parti hareketi ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu AK kadrolar hamdolsun tarihe ebediyyen gömüldü. Türkiye’nin siyaset tarihinde 9 seçimden oyunu artırarak çıkmış ve Liderini her iki vatandaşından birinin gönlünde yer etmiş bir şekilde Devletinin zirvesine oturtmuş başka örnek yoktur. Allah nasip ederse bu kutlu Millet emanetini devir alan gururumuz Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile gireceğimiz ilk genel seçimden de oyunu artırarak çıkacak ve hizmet çıtasını daha da yükseklere çıkaracaktır. Kısır çekişmelere dalmadan, ülkenin her türlü sıkıntısını çözme yolunda kararlı bir şekilde yürüyerek başkanlık sistemi da dahil olmak üzere, zaten çözüm yolunda önemli mesafe alınmış çözüm süreci ile de ülkemizin her yanında insanımız kenetlenecek ve oyunlara fırsat vermeyecektir.

dsc03918.jpg

-Seyit Karaca gözüyle siyaset nedir?

En net ve yalın haliyle "insana hizmet aracıdır." İnsanına dayatmalarda bulunan, tahakküm etmeyi önceleyen "hakim devlet" zihniyetinden, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışına ve dolayısıyla "hükmeden" değil, "hâdim" yani "hizmet eden" devlet anlayışına tebdil edilen anlayışla vatandaşın huzuru için çalışmaktır siyaset. 

 

-Önümüzdeki süreç için plan, proje ve hedefler nelerdir?

Siyaset bir ekip işidir. AK Partide siyaset hem çok kolay hem de çok zordur. Kolaylığı, ilimizin merkezine en uzak teşkilatımızda bile gördüğümüz parti disiplini nedeniyle kurumsallaşmış bir parti kimliği içerisinde hareket ediyor olmaktır. Zorluğu ise yukarıda bahsettiğim ülke şartlarından bu günlere ülkeyi getiren iktidarlarımızın bundan sonra çıtayı daha yükseğe çıkarması için harcayacağı güç ve efor daha da artmıştır. Ama vatandaşımız meraklanmasın, AK kadroların işi Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde zorlukları aşmak ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak çalışmaktır. Liderinden mahalle temsilcisine sahada bu şuuru görmek bana kıvanç vermektedir. Bu kurumsallaşmış yapı içerisinde ilimiz ve ülkemiz için başlamış ve başlatılacak her proje içerisinde elimizden gelenleri sonuna kadar yaparak bu yolda gayret ve çaba sarf edeceğiz. İlimizin sosyal ve ekonomik her türlü problemine vâkıf durumdayız. Yerel güçlerle ve dinamiklerle beraber çözüm ve yeni projeler konusunda gayret ve çabamız daimî olacaktır.

 

-Eklemek istedikleriniz?

7 Haziran seçimleri ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. 10.seçim zaferiyle AK Parti kadroları olarak, düşmanların inadını kırma ve mazlumların umudu olma yolunda önemli bir kavşağı daha dönmüş olacağız. "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek tüm mazlum ve mağdurların tercümanı olan bu hareketin kurucu liderinin dünya arenasında elini daha da güçlendirmek hepimizin görevidir. Konya'mız açısından da aynı derecede önemli bir başka husus, bağrından çıkan Başbakanımızı Türkiye'nin her iline giderken kendi memleketinden en yüksek oy oranı almış olarak göndermektir. Bu vesile ile seçim sürecini en hızlı yaşamaya başlayan teşkilatlarımızın her kademesinde görev yapan dava arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek temennî ediyorum.

Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler