Kar nedeniyle kapanan Konya-Antalya yolunda son durum

Konya ve Antalya'yı bağlayan Alacabel'de yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle gece saat 02.00'de çekici türü araçların geçişine kapatılan yolda trafik öğle saatlerinde yeniden normale döndü

İçanadolu'yu Akdeniz'de bağlayan Konya-Antalya karayolu yoğun kar yağışı, görüş mesafesini sıfır kadar düşüren tipi ve buzlanma nedeniyle gece saatlerinde tırların geçişine kapatmıştı. Konya-Antalya karayolu öğle saatlerinde yeniden tüm araçların geçişine açıldı.

GECE 02.00 İTİBARİYLE TIRLARA KAPANDI

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Akseki karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde 01.00 saatlerinde başlayan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle saat 02.00 itibarıyla tırların geçişine kapatıldı. Diğer araçların geçişine ise zincirli şekilde müsaade edildi.

ALACABEL'DE GÖRÜŞ MESAFESİ SIFIRA KADAR DÜŞTÜ

Konya Seydişehir ile Akseki'nin Yarpuz Mahallesinden itibaren gece saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle Karayolları Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için yolda biriken karları temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Tipinin etkili olduğu bin 825 metre rakımlı Alacabel'de ise görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Birçok uzun araçlar yolda kaldı.

Bölge Trafik ekipleri tırları dinlenme tesislerine yönlendirirken, diğer araçlar ise zincirli şekilde trafiğe çıkmasına izin verdi. Karayolları ekipleri ise çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun diğer araçlar için trafiğe açık tutulmasını sağladı. Karayolları ekiplerinin buzlanma nedeni ile yolda tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Kar nedeniyle kapanan Konya-Antalya yolunda son durum

Kar nedeniyle kapanan Konya-Antalya yolunda son durum

Kar nedeniyle kapanan Konya-Antalya yolunda son durum

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.