Kanada Dışişleri Bakanı Dion, Lübnan'da

Kanada Dışişleri Bakanı Dion, Lübnan'da

Dion:"Lübnan nüfusunun üçte birine ulaşan Suriyeli mültecileri barındırma konusunda Lübnan'a elimizden gelen yardımı yapacağız"

BEYRUT (AA) - Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion'un, Lübnan'a düzenlediği ziyaret kapsamında mevkidaşı Cübran Basil ile bir araya geldiği bildirildi.

Başkent Beyrut'ta Basil ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dion, "Lübnan nüfusunun üçte birine ulaşan Suriyeli mültecileri barındırma konusunda Lübnan'a elimizden gelen yardımı yapacağız." dedi.

Dion, sınırdaki Lübnan birliklerine yardım için İngiltere ile birlikte çalıştıklarını belirterek, Ürdün, Tunus ve Lübnan gibi ülkelere yapacakları yardımların ve sunacakları projelerin etkili olması temennisinde bulundu. Dion, mülteci krizinin ancak Suriye'deki savaşın son bulması ve Suriyelilerin evlerine dönmesiyle mümkün olduğunu kaydetti.

Basil ise Suriye krizi nedeniyle 2012'den bu yana ekonomide 13 milyar dolarlık zarar ettiklerini aktararak, "Bu nedenle, yapılacak yardımlarda yeni bir yaklaşımın benimsenmesini, insani yardımlardan ziyade kalkınma alanında yardım yapılmasını istiyoruz." dedi.

Lübnan'ın terör gruplarıyla mücadele ettiğini belirten Basil, Kanada'dan Lübnan ordusuna daha fazla yardım yapmasını istediklerini dile getirdi.

Lübnan'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) kayıtlı olan yaklaşık 1 milyon 100 bin Suriyeli mülteci bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler