Kamyon, çekici ve tankerler için trafik kısıtlaması

Kamyon, çekici ve tankerler için trafik kısıtlaması

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bayram tatilinin son gününde İstanbul ve Ankara'da trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla kamyon, çekici ve tankerlerin hareketlerine bir günlük kısıtlama getirileceğini duyurdu.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan trafik yoğunluğunu azaltma amacıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son gününde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul ve Ankara istikameti yönüne seyrini bir günlüğüne engelleyeceklerini açıkladı. Yerlikaya, bu kararın 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00 ile 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00 arasında geçerli olacağını belirtti.

Yerlikaya, bu kısıtlamanın amacının, bayram tatili dönüşünde yaşanabilecek trafik sıkışıklığını önlemek olduğunu vurguladı. Kamyon, tanker ve çekicilerin trafiğe çıkışının kısıtlanmasının, İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir yolculuk yapmalarına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakan Yerlikaya ayrıca, bu kararın Ulaştırma ve Ticaret Bakanlıkları ile yapılan istişareler sonucu alındığını ve vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, herkesin sağlık, huzur ve barış içinde nice bayramlara kavuşmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.