"Kampüste Ağaçlar Kitap Açtı"

"Kampüste Ağaçlar Kitap Açtı"

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla yaklaşık bin 500 kitabı kampüsteki ağaçlara astı

ERZURUM (AA) - Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, "Kampüste Ağaçlar Kitap Açtı" sloganıyla, ağaçlara yaklaşık bin 500 kitap astı.

Üniversitenin İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak ve kitap bilinci oluşturmak amacıyla başlattıkları proje çerçevesinde, Rektörlük binası yakınındaki Kortlar bölgesinde bulunan ağaçlara iplerle bağladıkları kitapları asıp çevredekilerin beğenisine sundu.

Bu uygulama ilgisini çekenler de ders, roman, hikaye gibi farklı konulardaki birçok kitabı ipinden çözüp ücretsiz alma fırsatı buldu.

Fakültenin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 1. sınıf öğrencisi Serpil Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kitaba dikkati çekmek amacıyla farklı bir proje uygulamak istediklerini belirten Aksakal, "Bu projemize 'Kampüste Ağaçlar Kitap Açtı' ismini verdik. Kitapları belediyeler, kurslar, kaymakamlıklar ve kendi arkadaş çevremizden topladık." dedi.

Aksakal, ağaçlara kitapların yanı sıra kitap okumanın önemine işaret eden afişler de astıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Topladığımız bin 500 kitabı poşetledik ve kampüs içindeki ağaçlara astık. Amacımız okumayı yaygınlaştırmak ve tozlu raflarda kalan kitapları gün yüzüne çıkarmaktı. Bu yüzden gelenlere bir ya da daha fazla kitabı hediye ettik. İnşallah bu etkinliğimiz amacına ulaşmıştır."

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın ağaçlara asılan kitaplara ilgi gösterdiği gözlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :