Kamboçya'da öldürülen hükümet karşıtı eleştirmen

Kamboçya'da öldürülen hükümet karşıtı eleştirmen

Başbakan Hun, rakiplerini Kem Ley cinayetini siyasileştirmekle suçladı

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da hükümet karşıtı siyasi yorumcu Kem Ley'in öldürülmesinin ardından Başbakan Hun Sen, cinayetle ilgili ciddi bir soruşturma başlatılacağını bildirdi.

Hun Sen, Phnom Penh'de yeni bir askeri polis karargahının açılışında yaptığı konuşmada, "devlet desteğiyle işlendiği" öne sürülen Kem Ley cinayetiyle ilgili, rakiplerinin kendisine "iftira attığını" söyledi.

Başbakan Hun, cinayeti siyasileştirdiklerini belirttiği rakiplerini "ülkeyi kaosa sürüklemekle" suçladı.

Sorunun siyasi değil, silah kontrolüyle ilgili olduğuna dikkati çeken Hun, "Kamboçya hükümetinin itibarı, insanları koruma konusundaki zayıflığı nedeniyle ciddi şekilde zarar görmüştür. Umuyorum ki, halkımız, yetkililere düzgün bir soruşturma yürütmesi için zaman verecektir, bu trajedi barışçıl duruma zarar gelmeden siyasi bir sorun haline getirilmeyecektir." dedi.

Polis dün 45 yaşındaki Kem Ley'in başkent Phnom Penh'de bir benzin istasyonunda silahla öldürüldüğünü açıklamıştı.

Olaydan kısa bir süre sonra yakalanan saldırganın, Kem Ley'i, kendisine borcunu ödemediği için öldürdüğünü iddia ettiği belirtilmişti.

Muhalefetteki Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi tarafından Kem Ley'in ölümüyle ilgili yayımlanan açıklamada, ülkenin ekonomisi ve demokratik sisteminin gelişmesi için çalışan Kem Ley'e saldırının kınandığı kaydedilmişti.

Açıklamada, yetkililerin saldırıyla ilgili kapsamlı soruşturma başlatması gerektiği bildirilmişti.

Hükümet karşıtı halk hareketiyle bağlantısı olduğu belirtilen Kem Ley, yazılarında Başbakan Hun Sen'e sert eleştirilerde bulunuyordu.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler