Kaman'da gezici kanser tarama aracı

Kaman'da gezici kanser tarama aracı

KIRŞEHİR (AA) - İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici kanser tarama aracının Kaman ilçesinde hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.İl Müdürlüğünden...

KIRŞEHİR (AA) - İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı gezici kanser tarama aracının Kaman ilçesinde hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, halk sağlığı sorunu olan kansere karşı erken teşhis amacıyla kanser taramalarının yapıldığı belirtildi.

Kaman'daki vatandaşların meme, kalın bağırsak, rahim ağzı kanserleri taramaları, dışkıda gizli kan konularında kontrollerin yapılmaya devam edildiği ifade edilen açıklamada, kanserin beraberinde getirdiği sağlık sorunları, maddi ve manevi yönden etkileri kaydedildi.

Dünyada her yıl kansere bağlı 8,8 milyon ölüm gerçekleştiği, 10 yıl içerisinde ise bu rakamın 14 milyona yükselmesinin beklendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son verilere göre, erkeklerde en sık görülen kanserler akciğer ve prostat kanseri iken tütüne bağlı kanserler erkeklerde daha fazla görülüyor. Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisidir. Erkeklerde hem de kadınlarda bağırsak kanseri en sık görülen üçüncü kanser türüdür. Dünyada her geçen gün daha fazla insan tütün ve tütün mamullerine, hareketsiz yaşam tarzına ve yanlış beslenme gibi kanserin en önemli risk faktörlerine maruz kalmaktadır. Bütün kanserler erken belirti vermemektedir. Yine de şüpheli belirtiler olduğu takdirde doktora başvurulması erken teşhis olasılığını arttırmakta, tedavi sürecini ve sonrasındaki gelişmeleri de etkilemektedir."

Açıklamada, Kaman ilçesinde hizmet vermeye devam edecek olan tarama aracında, vatandaşların duyarlılık göstererek kanser taramalarını yaptırmaları uyarısında bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :