kalp deliği ameliyatsız kapatıldı

kalp deliği ameliyatsız kapatıldı

Doğuştan delik kalple yaşayan 75 yaşındaki Musa Şimşir'in 4 santimetre büyüklüğündeki kalp deliği ameliyatsız bir şekilde kapatıldı- Şimşir:"Kalpteki büyük bir deliğin ameliyatsız kapatılması, gerçekten mucize"- Dr. İsmail Ateş:"Başarılı geçen operasyonun

ANTALYA (AA) - Antalya'da 75 yaşındaki Musa Şimşir'in, kapalı yöntemle kalbindeki 4 santimetre büyüklüğündeki delik kapatıldı. Medical Park Antalya Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çiftçilik yapan Musa Şimşir, doğuştan kalbinin delik olduğunu yeni öğrendiğini belirtti.Ağır bir işinin olmasına rağmen kalbindeki deliğin hiçbir belirti vermediğini ifade eden Şimşir, "Adım atamaz hale geldiğimde, hastaneye başvurdum. Akciğerimle ilgili rahatsızlığımın yanı sıra kalbimdeki delik de ortaya çıktı. Açık kalp ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Ben de yaşım nedeniyle bu ameliyatı olmak istemedim. Kalbimdeki deliğin 4 santimetre kadar büyük olması nedeniyle çare aramaya başladık" diye konuştu.Şimşir, kalbindeki delik nedeniyle yaşamsal faaliyetlerini bile yapamayacak hale gelmesi üzerine cerrahisiz tedavi için pek çok hastaneyi araştırdıklarını söyledi. Araştırmaları neticesinde Antalya'ya geldiklerini dile getiren Şimşir, "Bu şekilde kalpteki büyük bir deliğin ameliyatsız kapatılması, gerçekten mucize. Tıp gelişiyor. Allah, hekimlerimizden razı olsun" dedi.
- "Hastamızın kalbindeki delik kapatıldı"
Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Dr. İsmail Ateş, Musa Şimşir'in hastaneye başvurduğunda nefes alamama, sürekli yorgunluk hali ve basit işleri bile yapamama şikayetlerinin olduğunu belirtti.Hastanın mümkünse ameliyat olmadan kalbindeki deliğin kapatılması umuduyla hastanelerine geldiğini ifade eden Ateş, endoskopik cihazla yaptığımız muayene sonrasında 4 santimetrelik kapatılması çok zor bir kalp deliği tespit ettiklerini söyledi.Musa Şimşir’in muayenesi esnasında akciğer tansiyonun yüksekliğinin de tespit edildiğinin altını çizen Ateş, şöyle konuştu:"Belirli bir tansiyon yüksekliğinden sonra hastalara bu işlemi yapmak zor. Hastamızın aldığı bir günlük tedavi sonrası akciğer tansiyonu seviyesi düştü. Bu durum hastanın tedaviden fayda göreceği anlamına gelmekteydi. Hastamızı anjiyo laboratuvarına alarak, Perkutan ASD Kapatma Yöntemi'yle kalbindeki deliği kapanması planlandı. Başarılı geçen operasyonun sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatıldı."
- "Yaşamını daha kolay sürdürecek"
Dr. Ateş, operasyon esnasında kullanılacak en büyük ASD cihazını kullandıklarına vurgulayarak, "Hastamızın kalp deliğinin kapatılması işlemini sırasında akciğer tansiyonunun daha da düzeldiğini gördük. Hastamızın artık yorgunluk, halsizlik ya da nefes darlığı sıkıntısı çekmeyecek. Akciğer problemleri düzelecek. Yaşamını daha kolay sürdürecek" ifadelerini kullandı.Musa Şimşir'in 75 yıl boyunca kalbindeki delikle yaşadığını hatırlatan Ateş, ebeveynlerin, çocuklarını mutlaka çocuk kardiyolojisi hekimine muayene ettirmesi, bu sayede kalple ilgili doğuştan gelen rahatsızlıkların tespit edilip, takip altına alınabileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler