KAGEM Suriyeli öğrencileri mezun ediyor

KAGEM Suriyeli öğrencileri mezun ediyor

TDV KAGEM'in hayata geçirdiği "Farkındayım Yanıbaşındayım" projesi kapsamında eğitim verilen 7-18 yaş aralığındaki 100 Suriyeli öğrenci gelecek hafta mezun olacak

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin (KAGEM), hayata geçirdiği "Farkındayım Yanıbaşındayım" projesi kapsamında eğitim verilen çoğunluğu kız, 7-18 yaş aralığındaki 100 Suriyeli öğrenci, gelecek hafta mezun olacak.

KAGEM'den yapılan açıklamada, 2014'ten bugüne devam eden proje kapsamında özellikle kamp dışında yaşayan Suriyeli kız çocuklarının okullaşmasına destek olmak amacıyla düzenledikleri yaygın eğitimlerin artarak devam ettiği belirtildi.

Merkez Müdürü Hicret Toprak, KAGEM olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Muradiye Kültür Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdikleri "Farkındayım, Yanı Başındayım" projesi kapsamında Ankara'da 2015-2016 Eğitim Döneminde 7-18 yaşları arasında, çoğunluğu kız öğrencilerinden oluşan 100 öğrenciyi bu yıl mezun etmenin sevinci ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

- Türkçe yeterlilik kursundan 45 öğrenci mezun olacak.

Toprak, aynı proje kapsamında yürütülen bir diğer uygulamanın ise Türkiye'de üniversite öğrenimi görmek isteyen ve çoğunluğunu Suriyeli lisans ve lisansüstü öğrencilerin oluşturduğu Gazi Üniversitesi TÖMER destekli "Türkçe Yeterlilik Kursu" programı olduğunu kaydetti.

İlkinin geçen yıl gerçekleştirildiği projenin devamında bu yıl da iki ayrı grup olarak toplamda 45 öğrenciye 9 ayda 720 saat kurs verildi.

- Yetişkinlere de eğitim desteği

Toprak ayrıca, yetişkinlere de eğitim verildiğini belirterek, projenin başladığı 2013'ten itibaren Ankara'da çocuk ve yetişkin toplam bin 175 Suriyeliye eğitim verildiğini belirtti. Başta Türkçe, Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler, temel İngilizce ve değerler eğitimi olmak üzere el sanatları, meslek edindirme kursları ve eğitime katılan anne babalar için kreş hizmeti de dahil olmak üzere sosyal ve manevi destek projeleri yürüttüklerine işaret eden Toprak, bu çalışmalarını genişleterek devam ettireceklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler