Kadınlar, "Dijital Topuklar 2016"da buluştu

Kadınlar, "Dijital Topuklar 2016"da buluştu

Sosyal medyayı etkin kullanan kadınlar, ilk kez gerçekleştirilen zirvede bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Sosyal medyayı etkin kullanan kadınlar, ilk kez gerçekleştirilen "Dijital Topuklar 2016" toplantısında buluştu.

Bloggerlar Perihan Gürer ve Elif Doğan'ın girişimleriyle "Türkiye'nin ilk Dijital Kadın Zirvesi" sloganıyla Taksim'deki The Marmara Otelinde başlayan "Dijital Topuklar 2016" buluşmasında yüzlerce genç kadın bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Zirvenin yapılmasına öncülük eden Perihan Gürer, kadınların birbirlerinden ilham almaları için böyle bir organizasyona imza atıldığını söyledi.

Amaçlarının dijital sektörde kadınlarla ilgili bir referans noktası oluşturmak olduğunu dile getiren Gürer, "İlham veren kadınlarla günü paylaşmak, takip edenleri, takip edilenlerle buluşturmak istedik. Kadınların birbirlerinden güç almalarını arzu ediyoruz." dedi.

Kadınların sanal ortamdaki dijital dünyaya çok ilgili olduğunu, zirveyi takip etmek paralı olmasına rağmen çok sayıda müracaat aldıklarını ve salon kapasitesini göz önünde bulundurarak bilet satışını durdurduklarını ifade eden Gürer şunları kaydetti:

"Kadınlar dijitalde etkili bir varlık gösteriyor. Sosyal medyada ticaret yapan, farklı girişimlerde bulunan, yazan, çizen ve içerik üreten çok kadın var. Dolayısıyla dijital alanda bir güç var. Facebook, Twitter, Instagram, bloglar ve internetteki akla gelen tüm mecralarda kadınlarımız etkindirler. Etkinliğimizde 23 kişi deneyimlerini kadınlara aktardı. Kadınlar, çok takip edilmekten daha ziyade fikirleriyle ve eylemleriyle insanları çok etkiliyorlar. Kadınlar her yerdeler."

Elif Doğan ise dijital platformlarda içerik üreten veya üretmek isteyen kadınların bir araya gelebileceği ve kendilerini iyi hissedebilecekleri ve birbirlerinden beslenerek birbirlerine ilham verebilecekleri bir organizasyona imza attıklarını kaydetti.

Bugüne kadar sürecin bile kadınların birbirlerine çokça ilham verdiğini anlatan Doğan, "Dijital dünyada kadın", "Sosyal medyada linç kültürü", "Dijital yerliler ve dijital göçmenler", "Geleceğin dijital kadınları", "Teknolojiyi nasıl kullanıyoruz, nasıl kullanmalıyız" ve "Dijital medyanın birleştirici gücü" konularında kadınların bir birlerine deneyimlerini aktardıklarını belirtti.

Doğan, ilk kez gerçekleştirdikleri zirveyi her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :