"Kadınlar camilerde de varlık göstermeli"

"Kadınlar camilerde de varlık göstermeli"

DİTİB Federal Kadınlar Kolu Başkanı Neşe Bıçakcı:- "Kadınların günümüzde hayatın içinde daha aktif bir rol aldığı gibi, camilerde de varlık göstermesi zamanın ruhuna uygun olacaktır"

KÖLN (AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Federal Kadınlar Kolu Başkanı Neşe Bıçakcı, "Kadınların günümüzde hayatın içinde daha aktif bir rol aldığı gibi, camilerde de varlık göstermesi zamanın ruhuna uygun olacaktır" dedi.

DİTİB Federal Kadınlar Kolu ile Rheinland-Pfalz (RLP) Eyalet Kadınlar Kolu’nun birlikte organize ettiği “Kadın Konseylerine Katılım ve Sosyal Çalışmalar” temalı hizmet içi eğitim semineri, Almanya'nın Morbach kentinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, DİTİB Federal Kadınlar Kolu Başkanı Neşe Bıçakcı, “Kadın Konseylerine Katılım ve Sosyal Çalışmalar” konulu bir sunum yaptı.

Bıçakcı, sunumunda "Kadınların günümüzde hayatın içinde daha aktif bir rol aldığı gibi, camilerde de varlık göstermesi zamanın ruhuna uygun olacaktır." dedi.

Kadının sadece aile ile var olmadığını, her şeyden evvel insan ve birey olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlatan Bıçakcı, “Kadın yalnızca eş, anne, kız kardeş gibi bir başka bireye bağlı değildir. Bir birey olarak değerli olan kadının, kendi başına güçlü bir birey olarak desteklenmesi, toplumsal gelişime katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Mainz DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Celil Mahir Dindar ise kadınların toplum ve camide yerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Camilerin, yetişkin, çocuk, kadın, erkek, yoksul, zengin demeden toplumun tüm kesimlerini ibadet için bir araya getirdiği gibi, sosyal faaliyetlerde de önemli bir rol üstlendiğini belirten Dindar, şöyle konuştu:

“Camilerin süsü kadın, erkek cemaat ve çocuklardır. Kadın ve çocuk camiyle buluşmuyorsa siz camiyi kime emanet edeceksiniz. Kadın, camiyi sevecek ve bilecek ki çocuğuna camiyi öğretsin. Bu nedenle toplumun tüm fertlerini eğitmek gerekiyor. Diğer bir deyişle toplum ve aileyi oluşturan çocuk, genç, yetişkin, yaşlı, kadın, erkek tüm bireyler camideki faaliyetlerin ve eğitimin hedef kitlesidir.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı