Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Ankara Seymenler Kulübü Derneği, 9'uncu kuruluş yıl dönümünü, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" nedeniyle "Seymenlik yiğitliktir, yiğit ise gücünü kadından alır" sloganıyla düzenlenen etkinlikle kutladı

ANKARA (AA) - Ankara Seymenler Kulübü Derneği, 9'uncu kuruluş yıl dönümünü, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla "Seymenli̇k yi̇ği̇tli̇kti̇r, yi̇ği̇t i̇se gücünü kadından alır" sloganıyla düzenlenen etkinlikle kutladı.

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülümser Birol, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, dünyada her üç kadından birinin hayatında en az bir kez aile içi şiddete maruz kaldığını söyledi.

Türkiye'de bu oranın diğer gelişmiş devletlere göre çok daha yüksek olduğunu savunan Birol, şu değerlendirmede bulundu:

"Uzmanlara göre ülke genelinde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı yüzde 39. Varoşlarda bu oran yüzde 97'lere çıkıyor. Yaşadıkları fiziksel şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı ise yüzde 48,5. Herhangi bir sivil toplum örgütüne ve polis, savcılık dahil hiçbir kuruluşa başvurmayanların oranı da yüzde 92." ifadelerini kullandı.

Seymenler halk oyunları ekibinin gösterisinin de yer aldığı etkinlikte, erkek katılımcılar, kadına şiddeti anlatan turuncu renk kurdele taktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler