Kadın kursiyerlerin resim sergisi açıldı

Kadın kursiyerlerin resim sergisi açıldı

KRIŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezinde, kadın kursiyerlerinin karma resim sergisi açıldı.Belediyeden yapılan açıklamada, karma yıl...

KRIŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezinde, kadın kursiyerlerinin karma resim sergisi açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, karma yıl sonu sergisinde kursiyerlerin dönem boyunca yaptıkları ebru, tezhib, resim, ve yağlı boya çalışmaları sergilendi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Aile Yaşam Merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, merkezde aralarında kadınların da olduğu 25 bin kişiye 60 ayrı branşta kurs verdiklerini belirtti.

Özellikle kadınların sosyal yaşama katılması için her türlü katkıyı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kırşehir kültür ve sanatın, ilmin merkezi olmuş bir şehirdir. Ahilik haftası dolayısıyla bu etkinliğin yapılması da bizi ayrıca mutlu ediyor. Sergimize hanımefendilerin katılması şehrin geleceği açısından ayrı bir önem arz ediyor, çünkü hepiniz annesiniz. Annelerin kendini geliştirmesi annelerin gelecek nesillerimizi şekillendirmesi açısından yine son derece kıymetli. Resimle, tezhiple, müzikle, iğne oyası ile uğraşan anneler daha güzel evlatlar yetiştirirler diye tahmin ediyorum. Kırşehirli hanım efendilere de bu etkinliklere daha fazla katılmalarını davet ediyorum. Sergimiz dört gün boyunca sergilenecek. Tüm Kırşehirlileri bu sergi gezmeye davet ediyorum."

Ebru sanatından tezhibe, resimden yağlı boyaya kadar farklı çalışmaların yer aldığı sergi 4 gün boyunca gezilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler