Kaçırılan Endonezyalı gemiciler

Kaçırılan Endonezyalı gemiciler

Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fadli Zon: - "Endonezya ve Filipinler'deki cemaatler kaçırılan 10 Endonezyalı gemicinin serbest bırakılmasında etkili olabilir"

CAKARTA (AA) - Endonezya Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Fadli Zon, Filipinler'de Ebu Sayyaf örgütü tarafından kaçırılan 10 Endonezyalı gemicinin serbest bırakılmasında Endonezya ve Filipinler'deki cemaatlerin etkili olabileceğini söyledi.

The Jakarta Post'da yer alan haberde, Zon, Endonezya hükümetine, Endonezyalı gemicilerin serbest bırakılmalarının sağlanması için hem ülkedeki hem de Filipinler'deki cemaatlerden yardım isteme çağrısında bulundu.

Zon, "Hükümet, Endonezya'da Ulema Konseyi (MUI), Nahdlatul Ulema (NU) ve Muhammediye Cemaati ile koordine olabilir. Aynı şekilde Filipinler'de Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi (MNLF) ve Moro İslami Kurtuluş Cephesinden (MILF) yardım istenebilir." dedi.

Endonezya'nın Doğu Kalimantan'daki Banjarmasin şehrinden Filipinler'e giden kömür yüklü gemideki Endonezya vatandaşı 10 gemici Ebu Sayyaf örgütü tarafından 25 Mart'ta kaçırılmıştı.

Endonezya bayraklı gemi Filipinler'in Tawi-Tawi şehrinde terk edilmiş halde bulunmuştu. 10 gemiciyi rehin alan örgütün 1 milyon dolar fidye istediği belirtilmişti.

Filipinler ordusu rehineleri kurtarmak için geçen hafta operasyonlar düzenlemiş, operasyonlarda 18 Filipin askeriyle 5 Ebu Sayyaf militanı ölmüştü.

Endonezya'nın operasyonlara katılma talebi, Filipinler tarafından kabul edilmemişti.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurma amacıyla 1991'den bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesiden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'daki savaştan dönenler tarafından kurulan örgüt, rehine olaylarıyla biliniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler