Japonya PKK'yı Terör Örgütleri Listesine Ekledi

Japonya PKK'yı Terör Örgütleri Listesine Ekledi

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, PKK'nın Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatı (PSIA) terör örgütleri listesine dahil edildiğini duyurdu. Japonya, PKK'yı 2002'den itibaren mal varlığı dondurulması gereken terörist örgütler arasına ekledi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, Kamu Güvenliği İstihbarat Teşkilatı (PSIA) tarafından hazırlanan terör örgütleri listesine PKK'nın eklendiğini açıkladı. PSIA'nın uluslararası terör örgütleri listesinin güncellenmesiyle ortaya çıkan bu değişiklik, birkaç gün önce resmi internet sitesinde duyuruldu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, Japonya hükümetinin PKK'yı 2002 yılından itibaren mal varlığı dondurulması gereken terörist ve benzeri örgütler arasına dahil ettiği ve PKK'nın gerçekleştirdiği terör eylemlerini kınadığı vurgulandı. Ayrıca, PSIA'nın uluslararası terörizm durumu grafiğinde, PKK'nın Kasım 2022'de İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde düzenlediği saldırının detaylarına yer verildiği belirtildi.

Elçilik açıklamasında, "Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur." ifadesi kullanılarak, Japonya'nın PKK'ya karşı tutumunda bir değişiklik olmadığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.