İzmir'de kültür sanat

İzmir'de kültür sanat

İZDSO, Polonyalı şef Rodek yönetiminde, dünyaca ünlü besteci Beethoven'in eserlerini seslendirecek

İZMİR (AA) - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), Polonyalı şef Wojciech Rodek yönetiminde konser verecek.

Çinli keman sanatçısı Dan Zhu'nun solist olarak yer alacağı konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) yarın saat 20.30'da başlayacak.

Polonyalı şef Rodek'in yönetimindeki konserde, dünyaca ünlü besteci Ludwig van Beethoven'ın "Keman Konçertosu" ve "5 Numaralı Senfoni" adlı eserleri seslendirilecek.

- Tiyatro, opera

İzmir Devlet Tiyatrosu, "Yanık" adlı oyunu Konak Sahnesi'nde yarın ve 1 Nisan Cumartesi günü saat 20.00'de beğeniye sunacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi ise 1 Nisan saat 15.00'te "Sevil Berberi", 4 ve 6 Nisan saat 20.00'de "Hekimoğlu" operalarını Elhamra Sahnesi'nde izleyiciyle buluşturacak.

- Konser

AASSM, 5 Nisan'da iki konsere ev sahipliği yapacak. Anadolu Otizm Vakfının "Otizm Farkındalık Ayı" dolayısıyla düzenleyeceği konser, Küçük Salon'da saat 20.30'da başlayacak.

Klasik müziği mizahi dille yorumlayan MozArt Grubunun konseri ise saat 20.00'de Büyük Salon'da müzikseverlerle buluşacak.

- Sergi

"Dünya Sanat Günü" sergisinin ikincisi, Serdar Yörük küratörlüğünde uluslararası 100 sanatçının katılımıyla düzenlenecek. Sergide resim, heykel, fotoğraf, seramik, tekstil, enstalasyon, video gibi eserler yer alacak. AASSM'deki sergi, 5-27 Nisan'da gezilebilecek.

İzmir Kültürpark Sergi Salonu'nda, Murat Güney'in "Ege'nin Ritmi" resim sergisi 11 Nisan'a kadar ziyaret edilebilir.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :