İtfaiye Haftası

İtfaiye Haftası

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:- "İtfaiyecilik mesleği 303 yıldır aşk, şevk, heyecanla yapılıyor"

ANKARA (AA) - Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, itfaiyecilik mesleğinin 303 yıldır aşk, şevk ve heyecanla yapıldığını belirtti.

Turbay, Bem-Bir-Sen tarafından İtfaiye Haftası dolayısıyla Tevfik İleri Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, itfaiyeciliğin kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Öğrencilere, bölüm tercihi yaparken bu mesleği de düşünmelerini tavsiye eden Turbay, bütün vatandaşların kendilerini "gönüllü itfaiyeci" olarak görmesini istedi.

Turbay, itfaiyecilik mesleğinin 303 yıldır aşk, şevk ve heyecanla yapıldığını ifade etti.

Herkes kaçarken itfaiye ekiplerinin yangının üzerine gittiğini ve can kurtarmak için çalıştığını anlatan Turbay, şunları kaydetti:

"Yangında canlıları hemen kurtaralım diye bazen kendi canlarını feda ederler. Bu yolda şehit olan çok itfaiyeci kardeşimiz var. Vatandaşlar olarak çarpık yapılaşma ve şehirleşmeden dolayı bazen itfaiye araçlarımızın yoldan geçemediğini biliyoruz. Onun için hemen kullandığımız araçları uygun bir yere bırakıp itfaiye araçlarına yer vermemiz lazım."

Daha sonra, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince, okulun bahçesinde, öğrencilerin de katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler