İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella Filistin'de

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella Filistin'de

Mattarella, zemininde 827 metrekarelik dev mozaiğin yer aldığı Eriha kentindeki Hişam Sarayı'nı ziyaret etti

ERİHA (AA) - İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Batı Şeria'nın Eriha kentinde Emevi Halifesi Hişam Bin Abdülmelik’in yaptırdığı ve zemininde "Hayat Ağacı" adı verilen 827 metrekarelik dev mozaiğin yer aldığı sarayı ziyaret etti.

Mattarella, Hişam Sarayı'nı Filistin Turizm Bakanı Rula Muayiah ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ile gezerek, zemindeki mozaiğin onarım çalışmalarını inceledi.

Saraydaki mozaiğin açığa çıkarılmasının büyük önem taşıdığını belirten Mattarella, barış çabalarının sürmesi ve ekonominin geliştirilmesi için uygun koşulların oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Ülkesinin Filistin ile iş birliğini sürdüreceğini dile getiren Mattarella, İtalya’nın, iki devletli çözüm için Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerini desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

İtalya Cumhurbaşkanı, Filistin'deki temasları kapsamında, Beytüllahim kentindeki El-Mehd (Doğuş) Kilisesi'ni de ziyaret etmişti.

Hişam Sarayı’nın banyosunun zemininde yer alan tablo, “Hayat Ağacı” olarak isimlendiriliyor. Tabloda, bir aslanın, ağacın etrafında bulunan üç ceylandan birini avlaması diğer ikisine ise dokunmaması tasvir ediliyor. Bununla savaş ve barışın anlatılmak istendiği belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler