İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.Ulaş Çok Programlı Anadolu...

SİVAS (AA) - Ulaş ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu Müdürü Ramazan Baker'in günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri okundu.

İstiklal Marşı'nın yazılışıyla ilgili oratoryonun seslendirildiği programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı slayt eşliğinde anlatıldı.

Etkinlikte kitap okuma ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz tarafından bisiklet hediye edildi.

Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'e İstiklal Marşı'nı yazdıran ruhun herkesin içinde bugün de yaşadığını söyledi.

Bir ulus için en önemli değerlerden birinin istiklal ve bağımsızlık olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Biz de ülkemizin bağımsızlığı için Türk milleti olarak mücadelemizi tarih boyunca verdik, vermeye devam edeceğiz." dedi.

Programa, Jandarma Bölük Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, İlçe Emniyet Amiri Vekili Abdulkadir Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler