İşte geleceğin meslekleri

İşte geleceğin meslekleri

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelerek, geleceğin mesleklerini ve başarı için "5T Hedefi"ni paylaştı.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte öğrencilerle buluşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, gençlerle mesleki deneyimlerini paylaştı. Bolat, genç nüfusun ülke ekonomisi için önemini vurgulayarak, "Genç nüfus bizim için cevherdir. Genç nüfus ekonomi için de çok önemli. Çünkü üretir ve ekonomiye enerji katar" dedi.

Bakan Bolat, gençlerin hayata hazırlanması için ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade ederek, "Sizden tek beklentimiz kendiniz, aileniz ve vatanınız için başarılara ulaşmak ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmanızdır" diye konuştu.

5T Hedefi

Türkiye'nin genç bir ülke olduğunu belirten Bolat, yaş ortalamasının 33 olduğunu ve genç nüfusun ekonomi için büyük bir potansiyel olduğunu söyledi. Bu bağlamda başarı için "5T Hedefi"ni gençlerle paylaşan Bolat, Teknik bilgi, Takım çalışması, Tecrübe, Tevazu ve Takva unsurlarının önemine vurgu yaptı.

Bakan Bolat, "Her şeyi yaparım" devrinin sona erdiğini belirterek, uzmanlaşma döneminde olduklarını söyledi. İyi eğitim ve iletişimin başarı için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Bolat, gençlerden sürekli kendilerini geliştirmelerini ve değişen trendlere ayak uydurmalarını istedi.

Geleceğin meslekleri

Bolat, geleceğin cazip sektörleri ve mesleklerini ise şöyle sıraladı:

- Doktorluk

- Eğitim uzmanı, okul öncesi veya her kademede öğretmenlik

- Üniversitede akademisyenlik

- Din eğitimi, hocalık, araştırmacı olmak

- Hukuk

- Mühendislik (Endüstri, bilgisayar, elektronik, makine)

- Hemşire, radyoloji, fizyoloji, evde bakım, hasta ve yaşlı bakımı

- Satın alma uzmanı

- Finans uzmanı, para yatırım uzmanı

- E-ticaret uzmanı

- Dijital ve sosyal medya uzmanı

- İletişim uzmanı

- Yazılım uzmanı

- Çevre ve enerji

- Metal + makine + mühendislik

- Gıda, tekstil, barınma: Konut sektörleri

- Hizmet sektörü

- Havayolu + lojistik+ taşımacılık hizmeti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum